Tacokjøttboller med guacamoledipp

Er du forberedt til morgendagen?

Fredag er og blir tacodag her i Norge. Jeg er superglad i taco, jeg, men kjøper aldri tacosett. Jeg lager tacokrydderet selv og alt som hører med til tacomåltidet.

Sist fredag fikk jeg lyst å lage en litt annerledes tacomiddag. Det ble tacoboller med guacamoledipp. Perfekt å spise mens man ser på «Gullrekka».

Start med å lage tacokrydderblandingen:

Tacopulver:
2 ss spisskummenfrø
1 ss karvefrø
1 ts paprikapulver
1 ts flaksalt
1 ts tørket oregano
1/2 ts chilipulver

IMG_0584

Rist spisskummenfrø og karvefrø i en tørr, men varm panne til du kjenner at det dufter godt. Så smæsjer du krydderne i en morter. Bland sammen de andre krydderne.

1/2 løk finhakkes og sures i litt olje i en panne til løken er myk. Så blander du i krydderblandingen og rører godt. Bland en pakke kjøttdeig med 1 egg og løken. Form til små kjøttboller og stek i en panne med litt nøytral olje.

Guacamole:

2 modne avokadoer skrelles og deles i terninger. Ha dette i en blender sammen saften fra 1 lime.  Kjør til en fin krem. Finhakk rød chili etter ønske og bland inn i kremen. Skrell en sjalottløk og finhakk den. Hakk frisk koriander og gjør det samme. Skjær 6 cherrytomater i to og klem ut kjernene. Så grovhakker du tomatene og tilsetter guacamolen sammen en klype flaksalt. Smak til om du synes det trengs mer chili, lime eller salt.

Server kjøttboller og guacamole sammen en iskald øl. Good times!

Forrige

Utradisjonell papayasalat

Isgalt med reker, brunet smør, fennikel og kapers

Neste

Legg igjen en kommentar