brød

Superluftig speltbrød laget med rismelk

mai 20, 2014
Speltbrød laget med rismelk.

Skal si dette brødet hevet seg godt! Speltbrødet jeg laget med rismelk ble det største brødet jeg noen gang har bakt. Ikke bare ble det stort, men det ble supergodt også! Om det er rismelken som gjorde sitt til at brødet ble så luftig, det aner jeg ikke, men det jeg vet er at jeg skal bake et slikt brød med en gang det andre er oppspist.

Dette trenger du:

1 kg siktet speltmel

1 pk fersk gjær

5 dl rismelk

4 ss olivenolje

en god klype flaksalt (ca 1 1/2 ts)

2 never sesamfrø

Jeg varmet rismelken og gjæren opp til kroppstemperatur. Så hadde jeg det over i bakebollen. Så tilsatte jeg olje, sesamfrø og salt og begynte å spe med siktet speltmel. Jeg brukte nesten alt melet. Resten brukte jeg til å kna deigen på bordet helt til slutt. Jeg lot deigen knas i 10 minutter.

Jeg lot deigen stå og heve i 45 minutter på badegulvet i bakebollen og med plast over.

Så knadde jeg den på bordet med litt mer mel og formet den til et brød.

Jeg forvarmet ovnen til 220 grader varmluft. Jeg klippet mønster på brødet med en saks og penslet det med vann. Så satte jeg det i ovnen i 30 minutter. Da hadde det vokst seg monsterstort! Jeg lot det kjøle seg ned på rist før jeg skar en blings av det. Herlig!

 

Kanskje liker du disse også

4 Kommentarer

 • Svar Hilde Johansen Pettersen mars 13, 2015 at 6:15 pm

  Hallo :-). Jeg har akkurat bakt dette brødet som ser helt FANTASTISK ut!!! Det er kjempestort, tror som du skriver at det muligens er rismelka for sånt resultat har jeg aldri oppnådd tidligere. Fantastisk blogg du har 🙂

  • Svar helle's kitchen mars 13, 2015 at 6:26 pm

   Tusen takk for kommentar! Ja, det blir GIGANTISK! Moro, det!

  Legg inn en kommentar

  %d bloggere liker dette: