Superluftig speltbrød laget med rismelk

Skal si dette brødet hevet seg godt! Speltbrødet jeg laget med rismelk ble det største brødet jeg noen gang har bakt. Ikke bare ble det stort, men det ble supergodt også! Om det er rismelken som gjorde sitt til at brødet ble så luftig, det aner jeg ikke, men det jeg vet er at jeg skal bake et slikt brød med en gang det andre er oppspist.

Dette trenger du:

1 kg siktet speltmel

1 pk fersk gjær

5 dl rismelk

4 ss olivenolje

en god klype flaksalt (ca 1 1/2 ts)

2 never sesamfrø

Jeg varmet rismelken og gjæren opp til kroppstemperatur. Så hadde jeg det over i bakebollen. Så tilsatte jeg olje, sesamfrø og salt og begynte å spe med siktet speltmel. Jeg brukte nesten alt melet. Resten brukte jeg til å kna deigen på bordet helt til slutt. Jeg lot deigen knas i 10 minutter.

Jeg lot deigen stå og heve i 45 minutter på badegulvet i bakebollen og med plast over.

Så knadde jeg den på bordet med litt mer mel og formet den til et brød.

Jeg forvarmet ovnen til 220 grader varmluft. Jeg klippet mønster på brødet med en saks og penslet det med vann. Så satte jeg det i ovnen i 30 minutter. Da hadde det vokst seg monsterstort! Jeg lot det kjøle seg ned på rist før jeg skar en blings av det. Herlig!

 

Forrige

Mat + musikk = Helleskitchens rock’n roll fiskeboll playlist spessial

Norsk vårrull med eggeplomme tilberedt ved 62 grader

Neste

Legg igjen en kommentar