Smørsaus med rosmarin til sjøkreps

Jeg anser meg selv som ekstremt heldig som kan gå på brygga og kjøpe nykokte sjøkreps nesten hver fredag hvis jeg har lyst til det. Da kommer nemlig fiskebåtene inn til Rådhuskaia og selger varene sine. Men man må opp av senga for det selges fort ut når de ankommer tidlig på morgenen.
Jeg var nylig på kaia og kjøpte sjøkreps. Det blir jo nesten ikke bedre. Jeg vet jeg sier det om mange retter. Du får bare unnskylde meg. Jeg er glad i mat. Jeg nyter mat.

Sjøkrepsen deler jeg i to og da er det egentlig bare majo og brød og en skvett sitron, så er du good to go. Men ikke denne gangen.
I mars var jeg i Dubai på en matfestival som holdes der hvert år. I den anledning spiste jeg på en fiskerestaurant som ble kåret til årets «Hidden Gem». På denne restauranten ble jeg rimelig forbauset over hvilke urter de brukte til fisk og skalldyr. Rosmarin og timian? Det er robuste urter som vi vanligvis ikke bruker med delikate råvarer som fisk og skalldyr. Men det smakte så vanvittig godt!
Derfor lagde jeg en rosmarin-smørsaus til sjøkrepsen. Den er tynnet ut med tørr sider slik at den ikke størkner til fett når den spises med den avkjølte sjøkrepsen. Ærlig talt, dette er stor lykke. Bare prøv det!

Rosmarin-smørsaus til sjøkreps

Av: Helle Øder Valebrokk Porsjoner:: 2

Ingredienser

  • 4 ss ekte smør (gjerne Kvitseidsmør eller Rørossmør)
  • 4 cl tørr sider eller tørr hvitvin
  • 1 ss finhakket rosmarin
  • 1 ts sitronsaft

Slik gjør du

1

Dette er enkelt. Smelt smøret i en kjele. Tilsett rosmarinen og la urtene gli inn i smøret. La småkoke noen minutter. Tilsett sider/hvitvin og kok opp for å bli kvitt alkoholdunsten.

2

Press sitronsaft i sausen og server.

3

Sausen skal være syrlig for å passe til de søte sjøkrepsene.

Forrige

Ok. Her er den! Ris à la mande på dansk/indisk måte

Hva skjer når de store vinprodusentene går over til å bli økologiske?

Neste

Legg igjen en kommentar