Slik passer du best på krydderiene dine

Krydder må behandles pent hvis du skal ha nytte av dem i en tid fremover. Hvert krydder har sin holdbarhet. Det er ferskvare. Men du kan få mer ut av dem hvis du oppbevarer dem riktig.

Jeg legger krydderne mine i zip-lock-poser for at de skal være så hermetisk lukket som mulig. Krydder tåler ikke sollys, så finn frem en eske med lokk (Jeg bruker store skoesker).

En god idé kan være å merke hver pose med navn. Det kan jo være du har kjøpt et spennende krydder på et marked i utlandet, og du husker navnet på det der og da, men hva om noen måneder? Skriv navnet på krydderet eller kryddermiksene dine og du vet akkurat hvor de er.

Krydder har ikke uendelig holdbarhet. Kast gamle poser og kjøp nye. Gamle krydder smaker ingenting. Få inn friskhet i huset. Det koster ikke mye å oppgradere krydderesken.

Et krydder trenger du ikke oppgradere: Sorte pepperkorn. De er det mest holdbare krydderet som finnes. Det sies at det er holdbart i over 100 år. Det er vel derfor det kalles for «King Of Spices.»

Gode steder å finne bra og billige krydder (i Oslo) er grønnsaksbutikker i Torggata og Storgata, og områdene rundt Grønland.

Jeg handler ofte krydder i utlandet og på nett.

Her kan du handle krydder på nett.

Forrige

Bondens marked og skattene du finner der

Maten er best nå!

Neste

Legg igjen en kommentar