Saftig kylling i peanøttsaus

Dette er en rett med en mild peanøttsmak. Kyllingen har jeg tilberedt sous vide på verdens enkleste måte. Kyllingbryst fra Stange eller Holte kommer ferdig vakumpakket. For å få et garantert perfekt resultat legger du denne vakumpakken i en gryte med vann som holder temperatur på 61-64 grader i 1 1/2 time. Du kontrollerer varmen med et digitalt termometer som du stikker i vannet. Etter halvannen time klipper du opp posen og tørker kyllingbrystene. Krydre dem og stek dem i pannen eller på grillen i noen få minutter for å få en fin stekehinne/grillstriper. Kyllingen er ferdig til å skjøre opp etter at den har fått hvilt seg noen minutter. Garantert saftig resultat, altså.

1. fra venstre: eksotiske ingredienser. 2. støting i morter 3. ferdig paste 4. urter til å pynte retten med .
1. fra venstre: eksotiske ingredienser.
2. støting i morter
3. ferdig paste
4. urter til å pynte retten med .

Sausen:

1/4 ts malt spisskummin

1/4 ts malt muskattnøtt

1/4 ts gurkemeie

2 ss fersk ingefær

3 fedd fersk hvitløk

1/2 ts salt

3 korianderrøtter ( kjøp i asiatiske butikker så får du det med på kjøpet når du kjøper en bunt koriander. I Oslo vil jeg anbefale Asian Food Market)

1 rød chile. (fjern frø) Kan godt være litt sterk, synes jeg

1 grønn chili (fjern frø)

2 sitrongress. Bruk kun den hvite delen nederst

3 vårløk. Bruk halve og behold den mørkeste delen til senere. Skjær i biter.

4 kaffirlimeblader, finhakket

Støt dette i en morter til en grov paste. Tilsett 1 stor neve usaltede peanøtter. Rister du dem litt i pannen først, får du en mer intens smak. Støt peanøttene og bland hele pasten godt før du har pasten over i en varm panne. Tilsett 5-6 ss nøytral olje. Du kan bruke kokosolje for et mer eksotisk resultat. La pasten steke i oljen under omrøring i 5 minutter. Så tilsetter du 1 liten boks kokosmelk (ca 160 ml). Bland godt og senk temperaturen til middels.

Skjær 1/4 gul squash i tykke staver. Forkok grønne bønner. Jeg valgte bredbønner, men aspargesbønner eller sukkererter går fin. Tilsett retten og la dette trekke noen minutter.

Hakk en liten neve koriander og en liten neve thaibasilikum (nydelig anissmak). Så skjærer du den mørkegrønne delen av vårløkene i skiver. Riv skallet av en lime og bland disse ingrediensen sammen. Strø halvdelen av urtene over sausen. Smak til sausen med limesaft.

Når kyllingen er ferdig og risen er kokt danderer du grønnsakene og saus på fatet. Legg på kyllingskiver og server ris i bolle sammen med en enkel salat som jeg har laget av finhakket agurk, paprika, eddik, sesamolje og litt vann.

Nå har du en lett og deilig kyllingrett med en thailandsk vri.

1. fra venstre:Sous vide av kyllingbryst. 2. gul squash og brede bønner. 3. peanøttsaus. 4. grillede kyllingbryst
1. fra venstre:Sous vide av kyllingbryst.
2. gul squash og brede bønner.
3. peanøttsaus.
4. grillede kyllingbryst
Forrige

Hope & Glory

Kanelmojito

Neste

Legg igjen en kommentar