Ribbe med nye smaker

Jeg spiser ribbe hele året, men sjelden lager jeg den tradisjonelle juleribba. Denne gangen har jeg laget en langstekt ribbe i leirgryte innsmurt med masse herlige smaker. Enkelt og greit. Alt du trenger av tilbehør til denne retten er kraften fra ribba og en deilig tomatsalat.

Jeg har valgt å la meg inspirere av det herlige lammekjøttet jeg fikk servert i Marrakech, der kjøttet bare faller fra hverandre. Det gjør dette ribbekjøttet også. Og med sprø svor i tillegg ble dette måltidet komplett!

Start med å rute ribbesvoren. Gni det inn med så mye av dette krydderet som er mulig å få til:

 

1 del sort pepper. 1 del flaksalt. 1 del ingefærpulver. 1 del paprikapulver (søtt). 1 del malt spisskummin. 1/2 del gurkemeiepulver.
1 del sort pepper. 1,5 del flaksalt. 1 del ingefærpulver. 1 del paprikapulver (søtt). 1 del malt spisskummin. 1/2 del gurkemeiepulver.

 

 

L1080524
Bland krydderne.

 

L1080525
Gri inn krydderne i ribba og sett lokket på leirgryten. Ikke bli fristet til å løfte lokket før det er gått 7,5 timer. Temperaturen i ovnen skal stå på 100 grader. Etter 7,5 timer setter du opp temperaturen til 200 grader i 20 minutter. Hell på et glass vann i bunnen av gryten. Så tar du av lokket og sette på grillen i noen minutter. Slik får du sprø svor.

 

L1080548
Nå har du perfekt ribbe med sprø svor. Kok inn kraften i bynnen i en kjele. Tilsett 1 ts ripsgelé og kok inn til tidenes kraft.

 

Hvordan smaker ribbe som har kost seg i ovnen i 8 timer? Den smelter på tungen!
Server stykker av ribbe med deilig kraft over. Jeg hadde en frisk tomatsalat til og en god flaske rødvin. Dette var alt vi trengte for å få en fantastisk middag!

Denne herlige salaten serverte jeg til ribben.
Forrige

Kinesisk nyttår

Mat er medisin

Neste

4 kommentarer om “Ribbe med nye smaker”

  1. Hei. Nå er ribba i ovnen. MEN er usikker på om glasset med vann skal i FØR man skrur opp varmen til 200°C, eller ETTER at lokket er tatt av og grillen skrus på. Håpe på svar iløpet av de neste 7 timene 😁

    Svar
  2. Hei. Litt forvirret. Når skal man ha i et glass vann? Hvordan kan man se om vannet har fordampet, om man ikke får løfte av lokket på 7,5 timer?

    Svar

Legg igjen en kommentar