Ravioli med gresskar

Som dere sikkert har fått med dere har jeg vært i Reggio Emilia i Italia to ganger denne sommeren. Det har nådd å bli en ekte favorittby, og du skal ikke se bort i fra at jeg stikker en tur dit senere i år også.

Les om Reggio Emilia her.

I denne byen, og i området lager de mye pasta. De lager ravioli med spennende fyll. Det er tre gjengangere der og det er ravioli med potetfyll, ravioli med spinatfyll og ravioli med gresskar. Varianten med gresskar er søt og etter min mening litt rar å ha som middagsrett. Som om gresskar ikke er søtt nok i seg selv, så tilsetter de søte ting i raviolien sammen med gresskaret.

dscf6429

Jeg har laget ravioli med gresskar, men jeg har valgt å gå i den salte retningen. Jeg likte veldig godt potetraviolien og tilbehøret med speck og salvie. Derfor har jeg laget gresskarravioli med pancetta, smørsaus og salvie. Dette er ekte høstsnadder!

Nå har vi jo lært fra en ekte kokk at det er helt ok å lage pastadeig i kjøkkenmaskin, så da gjør vi det. Oppskrift på kjøkkensjef ved Trattoria Popolare, Kristian Lambrechts sin pastadeig får du her.

dscf6430

Selve fyllet til raviolien lager du slik:

1 flaskegresskar deles i to og kjernene fjernes. De kan brukes som snacks når du har ristet dem. Ha litt olivenolje over, strø på litt flaksalt og et par salvieblader. Pakk inn i folie, mne ikke dekk helt til. Sett i ovnen på 200 grader til fyllet er mykt. Dette tar ca 40 minutter.

dscf6431

Avkjøl gresskarkjøttet. Scoop ut fyllet og vei det. Du trenger 350 g. Ha det over i en sil og la evt overflødig væske renne av.

 • 350 g gresskarkjøtt
 • 100 g revet parmesan (ekte Parmigiano-Reggiano)
 • litt salt og pepper
 • 1/4 ts revet muskatt
 • 1 egg

Bland alle ingrediensene og ha det over i en sprøytepose. Legg den kjølig til du skal bruke den.

Pastadeigen rulles ut til lange remser og så fyller du gresskarfyll på. Sjekk her hvordan du gjør det.

Pastaputene (ravioli) kokes i vann. Når de flyter til overflaten er de ferdige. Dette tar ikke mange minutter.

dscf6434

Sausen:

 • Pancetta
 • salvie
 • smør
 1. Skjær pancetta i strimler. Stek dem i en seriøs klatt smør i en gryte på medium varme. Pancetta stekes.
 2. Så tilsetter du en liten neve hele salviebladet.
 3. Når pastaen er kokt, siles vannet av. Men spar noen spiseskjeer med pastavennet og bland i pancettafettet/smøret. Bland forsiktig pastaputene med pancettablandingen.
 4. Revet parmesan på toppen hører med. Prøv med Lambruscovin til. Den deilige perlende vinen passer perfekt til slik mat. Les mer om Lambrusco her.

dscf6437

 

Forrige

Prøvd snittbønner?

Japansk gin og norske epler

Neste

Legg igjen en kommentar