Prøvd snittbønner?

Jeg er skikkelig glad i bønner. De gule voksbønnene er en stor favoritt. Snittbønner, derimot, hadde jeg ikke prøvd før. Jeg rasket med meg en pose fra Bondens Marked forrige helg. Else fra Korsvold Gård selger disse lange, flate bønnene som smaker vilt godt rå også.

Snittbøner kan kokes lenge, kort eller ikke i det hele tatt. Jeg valgte å koke dem kort (et minutt maks) i saltet vann. På forhånd hadde jeg snittet dem. Er det ikke det man gjør med snittbønner, mon tro?

Så tok jeg dem over i iskaldt vann. Ingenting er så kjedelig som bønner med daff grønnfarge, så dette gjør at den knallgrønne fargen holder seg.

Jeg smaksatte bønnene med saften og finrevet skall av appelsin, god italiensk olivenolje, et dryss flaksalt og fennikelbusk. Den får du med helt gratis hvis du kjøper fennikel hos Else. Den henger nemlig på. Den smaker nydelig anis og egner seg som urt.

Spis bønnene til en svinekotelett, fisk eller som en egen veggisrett. Da ville jeg nok ha hatt litt god fetaost og ristede pinjekjerner til.

DSCF6417

Forrige

Retroalarm! Gratinert blomkål med pancetta

Ravioli med gresskar

Neste

En kommentar om “Prøvd snittbønner?”

  1. Nydelig gryte, første gang jeg har fått til noe annet enn burger med elgkjøttdeig uten at det ble tørt. Men jeg må lære meg å lese oppskriften før jeg handler/begynner … Sellerien skal altså kun være pynt, og jeg synes rå selleri smaker såpe. Og gresskaret som bare til nød kunne sløyfes, er sløyfet i oppskriften og ligger dermed urørt på benken. Neste gang blir det med gresskar og uten selleri. 🙂

    Svar

Legg igjen en kommentar