grønnsaker

Prøvd snittbønner?

september 20, 2016

Jeg er skikkelig glad i bønner. De gule voksbønnene er en stor favoritt. Snittbønner, derimot, hadde jeg ikke prøvd før. Jeg rasket med meg en pose fra Bondens Marked forrige helg. Else fra Korsvold Gård selger disse lange, flate bønnene som smaker vilt godt rå også.

Snittbøner kan kokes lenge, kort eller ikke i det hele tatt. Jeg valgte å koke dem kort (et minutt maks) i saltet vann. På forhånd hadde jeg snittet dem. Er det ikke det man gjør med snittbønner, mon tro?

Så tok jeg dem over i iskaldt vann. Ingenting er så kjedelig som bønner med daff grønnfarge, så dette gjør at den knallgrønne fargen holder seg.

Jeg smaksatte bønnene med saften og finrevet skall av appelsin, god italiensk olivenolje, et dryss flaksalt og fennikelbusk. Den får du med helt gratis hvis du kjøper fennikel hos Else. Den henger nemlig på. Den smaker nydelig anis og egner seg som urt.

Spis bønnene til en svinekotelett, fisk eller som en egen veggisrett. Da ville jeg nok ha hatt litt god fetaost og ristede pinjekjerner til.

DSCF6417

Kanskje liker du disse også

2 Kommentarer

 • Svar Eva Lind september 20, 2016 at 7:10 am

  Gå på loppis og kjøp en snittebønnemaskin! Frys gjerne ned de snittede bønnene. Før ble de lagt lagvis med salt og oppbevart i kald kjeller. Når de skal brukes kokes de møre og stues med hvit saus, gjerne med muskat. Det er utrolig godt til f.eks karbonader og vilt.

  • Svar helle september 20, 2016 at 7:25 am

   Hei Eva! Så moro! Takk for info!

  Legg inn en kommentar

  %d bloggere liker dette: