Cotswolds England Europa gelé økologisk Reise Storbritannia

Rabarbragelé med ekte vaniljekrem

mai 13, 2014
Herlig sommerdessert

Det er rabarbratid!

Da jeg var i England i mars var jeg heldig å oppleve årets første rabarbra. Deilige snerpesyrlige stenger som, etter min mening, egner seg best etter at den er blitt varmebehandlet. Men da er den til gjengjeld fantastisk!

Rabarbra!

Rabarbra!

På matkurs hos Daylesford Farm i Cotswold (to timer i bil utenfor London) laget vi en helt fantastisk dessert med rabarbra. Kombinasjonen frisk ingefær og rabarbra er en herlig opplevelse som du bare må prøve.

Her kommer oppskriften på rabarbragelé med deilig vaniljekrem

 

(til 2 posjoner)

 

 

Vaniljekremen:

90 ml helmelk

8 g hvetemel

1 eggeplomme

½ vaniljestang

10 g sukker

 

60 ml kremfløte

1 håndfull av favorittmuslien din

2-3 rabarbrastenger

1 ss demarara-sukker

2 cm ferskrevet ingefær

200 ml vann (evt 100 ml vann + 100 ml gewurztraminer-vin)

2 blader gelatin

 

Slik lager du kremen:

Varm opp melk og vaniljestang (splitt vaniljestangen på langs slik at du får med alle kornene. Det er jo der smaken sitter). Varm opp til nesten kokepunkt. Bland egg og sukker og så har du i melet. Hell melken over eggeblandingen, men rør godt slik at eggene ikke blir til eggerøre. Ha dette over i en gryte og kok til kremen er blitt tykkere (som en vaniljekrem). Ha i en bolle og kjøl ned.

 

Bløtlegg gelatinen i kaldt vann.

Skjær rabarbraen i 4 cm staver og trekk i vannet (evt vinen) og demerarasukkeret til rabarbaraen blir myk og løser seg lett opp. Trekk gryten av komfyren og bland inn gelatinplatene og revet ingefær. Ha rabarbramiksen over i fine glass og la dette sette seg noen timer i kjøleskapet.

 

Rett før servering pisker du krem av kremfløten og blander inn skjeer med vaniljekrem. Legg en fin klatt på toppen av hvert glass med rabarbra og på toppen drysser du deilig granola.

Den perfekte 17-mai-desserten!

 

Kokken Steve legger siste hånd på verket.

Kokken Steve legger siste hånd på verket.

Kanskje liker du disse også

2 Kommentarer

  • Svar Kristine Enger mai 18, 2014 at 10:42 pm

    Ble en god og annerledes rabarbradessert. Men jeg fikk ikke selve geleen stiv. Ble grøtkonsistens. Kanskje mine rabarbrastenger var for store og kraftige? Så mitt tips er å bruke flere gelantinplater eller nokså små rabarbrastenger.

  • Legg inn en kommentar

    %d bloggere liker dette: