Oslo Hackney – Et lite stykke Norge

I en nedlagte stasjonsbygning på Londons østkant ligger nyåpnede Oslo Hackney. På toppen av taket står det OSLO med store bokstaver. Hva har dette stedet med hovedstaden vår å gjøre?
Forklaringen er egentlig veldig enkel. Stedets eier, George Akins, er halvt norsk, og han ville hylle sine røtter med å oppkalle stedet etter Oslo. Det jobber flere halv-nordmenn på huset og det er allerede blitt et yndet sted for livemusikk og matopplevelser for nordboere på besøk i ­verdensmetropolen.

Restaurantdelen ligger i første etasje og er utformet med treverk og stål. – Vi vil gi en ”norsk skogsfølelse” ved å ha røft treverk langs baren. Norsk stil og estetikk er representert gjennom kunst, design og gastronomi om dagen, og vi vil bringe denne stilen inn i våre lokaler, sier pressesjef Adam Wagstaff.

Litt lenger opp i gaten ligger et annen norskeid sted som heter Kenton, forteller han, så Hackney begynner å bli et mini-Norge.

Oslo Hackney serverer lekker mat av god kvalitet. Noen av de mest populære, norsk­inspirerte rettene er viltkjøtt med blåbærsaus, varmrøkt laks og syltet makrell. Kjøkkensjef Dave Ahern (kjent fra Burger Breakout og House Of Wolf) bruker norske teknikker som graving, sylting og røking. Bestselgeren er likevel Oslo­burgeren.

Målet er å kunne invitere gjestekokker til London for å lage mat. Gjerne norske kokker.

På Norges nasjonaldag har de planer om å lage en norsk festdag med 17. mai-frokost, elgburgere og kanskje få noen norske artister til å opptre i konsertlokalet som heter Valhalla.

Jeg har med en flaske akevitt, brunost og en flaske øl fra en småskalapro­dusent. Øl fra Nøgne Ø er foreløpig den eneste norske drikken du kan kjøpe i baren, men snart drar de til Norge for å håndplukke flere norske produkter.

En medarbeider i restauranten kommer bort til oss og sier: – Brunost, er ikke det den osten som tok fyr og eksploderte i en tunnel i Norge? That’s awesome! Klart vi skal ha det på menyen!

Mandag 2. juni spiller forresten Sivert Høyem på Oslo Hackney.

Til info: Denne reportasjen har jeg laget for Tara Smak som er i salg nå.

DSC_8891
Syltet makrell med epler, grillet squash og syrlige blader. Foto: Oslo Hackney
DSC_9107
Pannestekt torsk, røkt ål, potetmos, eddikmarinerte hjerteskjell og persillelikør.
Oslo Hackney. Nedlagt togstasjon med gigabokstaver på taket.
Oslo Hackney. Nedlagt togstasjon med gigabokstaver på taket.
Jeg hadde med brunost, akevitt og norsk øl til Adam og de andre på Oslo Hackney.
Jeg hadde med brunost, akevitt og norsk øl til Adam og de andre på Oslo Hackney.
Fine ting
Fine ting
Stemningsfullt lokale
Stemningsfullt lokale
Lang bardisk
Lang bardisk
Restaurantavdelingen
Restaurantavdelingen
L1000243
Det er kun Nøgne Ø av norsk øl å spore i baren.

L1000244

I Oslo ser vi mot London etter nye trender. I  London ser de mot Oslo. Oslo Hackney er et splitter nytt konsept med restaurant, bar og konsertscene – i London

 

 

 

Forrige

Rabarbragelé med ekte vaniljekrem

Sprø spekeskinkekurver med spennende fyll

Neste

Legg igjen en kommentar