Sprø spekeskinkekurver med spennende fyll

Våren er tiden for lettere måltider. Jeg forbinder våren med spekemat, asparges, rabarbra og salater. Jeg ville lage en spenstig forrett som tar for seg våren. Det ble tre sprø spekeskinkekurver med forskjellig fyll.

Hvordan få sprøstekte spekeskinkekurver? Enkelt. Sett ovnen på 220 grader, varmluft. Jeg brukte en muffinsform med 8 hull. Hver og en av disse dekket jeg med spekeskinke av god kvalitet. Mitt valg endte på Æra langtidsmodnet spekeskinke. Har du ikke prøvd den før, bør du ta med en pakke hjem fra butikken en dag. Den er ikke så salt og seig slik mange andre konkurrenter er på markedet. Den er mild og delikat. Dessuten er den norsk, så du slipper å ha dårlig samvittighet for å ha kjøpt utenlandsk «eksos»skinke som har kjørt frem og tilbake, frem og tilbake fra Italia eller Spania. Vi har faktisk god skinke som lages her i Norge også.

Når muffinsformene (eller andre former på samme størrelse) er dekket med en skive spekeskinke i hver form, setter du dem i ovnen i ca 15 minutter. Ta dem ut og kjøl dem litt ned før du har i fyllet.

melon og skinke
melon og skinke

Melon og skinke – en klassiker

Velg en fin og moden melon som du skjærer bittesmå terninger av. Ha i den sprø spekeskinkekurven. Hell bittelitt god olivenolje over og kanskje en liten urt.

vaktelegg og asparges
vaktelegg og asparges

Vaktelegg og asparges

Når det er fem minutter igjen av steketiden på spekeskinkekurvene kakker du to vaktelegg i hver kurv. Disse steker ferdig i kurven. Damp noen aspargestopper og vend dem i litt god olivenolje før du legger dem på toppen av kurven.

Avokado- og tomatfyll
Avokado- og tomatfyll

Avokado- og tomatfyll

Skjær en avokado i knøttsmå terninger. gjør det sammen med en tomat (uten frøene). Bland og press litt limejuice over. Tilsett en klype flaksalt og litt god olivenolje samt frisk koriander. Bland forsiktig og legg i spekeskinkekurvene.

Nå har du tre kule småsnacks som tilsammen utgjør en deilig og spennende forrett. Kanskje su tør å prøve denne til 17. mai?

Forrige

Oslo Hackney – Et lite stykke Norge

Få tilsendt matbladet jeg jobber i – helt gratis!

Neste

Legg igjen en kommentar