Plommekake og matematikk

Baking er matte, og jeg fikk aldri mer enn 3 i det faget på skolen. Hadde baking vært eget fag, hadde jeg fått maks en tre’er der også. Jeg skjønner rett og slett ikke opplegget. Men så en dag fikk jeg råd fra en god venn, Sten McNeil Ånnerud, bedre kjent som den kreative bakeren i første sesong av «Hele Norge baker», om å tenke lik mengde når jeg baker. Lik mangde i gram: egg, mel, sukker og smør. Og så med litt bakepulver i tillegg, ja da har man basis for en god kake. Sten har forresten bloggen Vann i munnen. Sjekk den ut.

Jeg setter i gang. Er litt søtfysen og vil ha kake. Jeg tester ut Stens regnestykke. Lik mende av alt høres lett ut. Jeg starter med eggene. 125 g for 2 egg (uten skall). Så måler jeg opp det ene etter det andre. Enkelt. Jeg pisker eggedosis, tilsetter romtemperert smør i terninger, mel, bakepulver, hakkede valnøtter. Jeg har laget kakerøre! Røren er ikke så stor i mengde, så jeg tenker en brødform er perfekt. Røren dekker midt på fomen. Jeg skjærer 3 mørke plommer i tynne skiver og dytter ned på toppen. Så inn i ovnen på 200 grader, varmluft i ca 50 minutter. Kaken hever seg perfekt. Den er rett og slett perfekt. Pisket krem tilsatt litt kardemomme og jeg kan feire at jeg skjønner kake-matematikk!

Slik lager du min plommekake:

Mål opp 2 egg og se hvor mange gram det utgjør.

Så tilsetter du like mengder sukker og pisker en luftig eggedosis. Tilsett lik mengde smør i terninger og pisker det inn i eggedosisen. Mål opp lik mengde hvetemel og tilsett 1 ts bakepulver. Tilsett røren og pisk det inn. Hakk 100 g valnøtter og fold inn i røren. Jeg tilsatte også en klype flaksalt.

Smør en brødform og hell røren i. Pynt med plommer som du har skåret i tynne båter. Tett i tett. Press dem litt ned i røren. Sett inn i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft. Min kake trengte 50 minutter på å bli ferdig.

Server med kremfløte pisket stiv med litt kardemomme.

L1030875

 

Ferdig kake.
Ferdig kake.
Nam-nam. Bare til meg.
Nam-nam. Bare til meg.
Forrige

Kjære lesere!

Sommerens restaurantopplevelser i Barcelona

Neste

Legg igjen en kommentar