Barcelona Europa Reise Spania

Sommerens restaurantopplevelser i Barcelona

august 16, 2014

Her er en liten oversikt over de restaurantene jeg besøkte i Barcelona denne sommeren. Dette er steder jeg anbefaler å spise på, skulle du ta turen innom storbyen. Jeg har vært i Barcelona over 30 ganger, og har mange gode tips til byen. Sjekk ut arkivet mitt om Barcelona her.

I år har jeg følgende steder å anbefale:

Vi spiser alltid frokostene våre på dette stedet. Det er en baker/tapasbar/café, bar etc inne i Santa Catarina-markedet. Det er de samme folka på jobb år etter år. Samme mannen med bart som står i timesvis å lager mat på komfyren. Damene med små hatter som serverer og skjærer bocadillos. Dette er et sted med puls og de har også Barcelonas beste cafe con leche.

Vi spiser alltid frokostene våre på dette stedet. Det er en baker/tapasbar/café, bar etc inne i Santa Catarina-markedet. Det er de samme folka på jobb år etter år. Samme mannen med bart som står i timesvis å lager mat på komfyren. Damene med små hatter som serverer og skjærer bocadillos. Dette er et sted med puls og de har også Barcelonas beste cafe con leche. Sjekk ut Santa Catarina-markedet her i eget blogginnlegg.

barcelona20142

Pakta: En av sommerens aller beste matopplevelser. Ferran-brødrenes japansk-peruvianske gourmetrestaurant med utrolig spennende smaker. Mer om stedet i eget blogginnlegg.

barcelona20143

Celta ligger i krysset Calle Princesa og Comerc. Dette er et Pulperia. Dvs. et sted som serverer blekksprut. De serverer klassiske tapasretter også, som chorizo i sider, pimientos de padron, skinke og ost. Stedet er veldig populært hos de lokale. Knallsted i Born.

barcelona20144

Meneghina: Verdens søteste betjening i denne italienske restauranten i utkanten av El Born. (Adresse: Carrer Tiradors, 2, 08003 Barcelona). Vi har gått forbi en million ganger og siklet på de få bordene utendørs. Dette er stedet for langkokt og ekte mat. Raguen til pastaen på nederst bilde hadde stått over natten og putret på plata. Jeg tør påstå at de lager den beste tiramisuen jeg noen gang har smakt. Pasta med mini-blekksprut var en skikkelig høydare. Dessuten hadde de nydelig veneto-vin. Når du blir litt lei av tapas, er dette stedet å dra.

barcelona20145

Suculent. Fantastisk katalansk mat av en av Barcelonas største kokker. Ujålete og nydelig. Strøket rundt er litt belastet, men det glemmer man fort. Mer i dette blogginnlegget.

barcelona20146

Dos Palillos: Det rareste måltidet jeg har spist i mitt liv. Her får du glassmaneter, sjøannemoner, tang og noe mer normalt også. En stor opplevelse, men tør du? Mer i dette blogginnlegget.

barcelona20147

BACOA: Kåret til Barcelonas beste burgerbar av TimeOut, og det med god grunn. Jeg elsket dette stedet. Økologisk kjøtt og alt er hjemmelaget. Sjekk ut større rapport her.

barcelona20148

Bodega1900: Enda et av Ferran-brødrenes tilskudd til Barelona. Dette er et vermuteria med klassisk tapas. Klassisk, og klassisk… Det blir jo aldri det når Ferran-brødrene er involvert! Og takk og pris for det! Har du ikke fått booket bord på Tickets, kan du gå over gaten til denne restauranten. Blogginnlegg med mer info her.

barcelona20149

Celler de Ribera ligger flere steder i byen, men vi pleier å spise på den som ligger på Placa de Olles. Her kan man se på alle tullingene som prøver å få plass på den kjente (nå veldig turistifiserte) tapasbaren Cal Pep. Ja, da. Den er sikkert bra, men selskapet er neppe noe for det er bare rumpetaske-amerikanere å se lang vei… Celler de Ribiera er en tapasbar som selger fancy tapas med stort hell. De har nydelige retter som skiller seg litt fra utvalget ellers. Stekt, spansk foie gras med krydderkake er en favoritt. Krokettene deres er nydelige, og slevsagt hjemmelaget. Mer om stedet i eget blogginnlegg.

Kanskje liker du disse også

2 Kommentarer

 • Svar lhkvande januar 31, 2015 at 11:52 am

  Takk for fine tips! Ser du er nye rundt i Born og anbefaler Bar Angel som ligger gjemt i Calle Ocata 2 ved Estacio Franca. omeletten og skinkene er nydelige – åpent når sjefen føler for det. liker og restaurant Somorrostro i Barcelonetta og den nyåpnede slowfoodbaren rett ved siden av ikke minst for drinkene.

  • Svar helle juni 22, 2015 at 2:59 pm

   TAkk! Skal prøves!

  Legg inn en kommentar

  %d bloggere liker dette: