Pimp opp hverdagsmiddagen

Sliter du med å komme på tilbehør til middagen? Det er ikke så mye som skal til. Jeg pleier å lage et deilig kryddersmør og legge på toppen av et stykke kjøtt, fisk eller kylling. Dette er lett de dagene du f.eks ikke orker å tenke på å lage saus. Kryddersmøret oppbevarer du i fryseren og det er lett å ta opp en skive her og nå når du trenger det. Men kryddersmør trenger ikke bare å friske opp kjøtt, fisk eller kylling. Det er perfekt å bruke på toppen av en bolle nykokt ris. eller couscous. Og hvorfor ikke legge en skive kryddersmør på toppen av nydampede brokkoli. DET hever smaken, det!

Har du lyst til å lage et utrolig smakfult kryddersmør som jeg lagde her forleden?

Slik gjør du:

100 g romtemperert smør (ekte smør)

2 ferske hvitløksfedd, presset eller finhakket

finrevet skall fra 1/2 sitron og saften fra 1/4 sitron

salt og pepper. Bruk gjerne en klype flaksalt.

6-10 grovhakkede sorte oliven. Bruk helst slike rynkeoliven som er soltørket

2 ss finhakket persille

1 ss finhakket timian

Rør alt dette sammen med en gaffel og legg alt på et stykke plastfilm. Rull sammen til en pølse og legg den i fryseren. Nå kan du skjære skiver av den etter behov.

Jeg hadde kryddersmøret til denen fantastiske marmorerte entrecoten av okse sammen med hjemmelagde pommes frites. Gåkk'e an sånn midt i uka, sier du? Ja, det er uhørt. Beklager det altså.
Jeg hadde kryddersmøret til denne fantastiske marmorerte entrecoten av okse sammen med hjemmelagde pommes frites. Gåkk’e an sånn midt i uka, sier du? Ja, det er uhørt. Beklager det altså.

 

Forrige

Salat med vinterens deiligste frukt – nemlig blodappelsinen

Fransk fastfood: Blåskjell i kremet karrisaus

Neste

Legg igjen en kommentar