vaktel

Perfekte vaktler

juni 27, 2014

Noe av det absolutt beste jeg kan spise, er vaktler. De skal være lett rosa inn i, saftige og lett krydret slik at du kan smake den herlige og milde smaken av vilt.

På en fantastisk restaurant i Spania sist sommer fikk jeg servert vaktler penslet med smør, salt, pepper og kardemomme. Det var akkurat slik jeg selv valgte å lage mine vaktler denne dagen.

L1020316

Ferske vaktler en en sjeldenhet å få tak i. Jeg var heldig og sikret meg en pakke fra Vaktelgården da de besøkte Bondens marked for noen uker siden, Disse er vanskelige å få tak i, da de leverre nesten alt de har til restauranter. Men det finnes frosne vaktler i de fleste større matbutikker.

Jeg laget en krydderblanding av 1/2 ts malt kardemomme, 1 ts flaksalt og 1/2 ts sort pepper. Så smeltet jeg 5 ss smør og tilsatte krydderblandingen.

Flotte, norske vaktler

Flotte, norske vaktler

Vaktlene er nå penslet med kryddersmør

Vaktlene er nå penslet med kryddersmør

 

L1020320

Vaktlene penslet jeg med kryddersmøret og steker dem kjapt i en varm panne for å få en lett stekeskorpe. Tilsett gjerne et fedd hvitløk i pannen.Så legger jeg dem i en ildfast form og setter dem i en forvarmet ovn på 230 grader og med grillen på.Hell smøret fra pannen over.  La vaktlene så ca 10 minutter tilsammen. Snu dem en gang underveis.

Server med potetmos og en frisk og fruktig salat. Bruk skyen fra formen som saus. Beregn to vaktler per person.

L1020339

Riv av lårene og spis med hendene

L1020344

 

Kanskje liker du disse også

2 Kommentarer

 • Svar Kasper Berfoott januar 16, 2019 at 7:39 am

  Hallo, jeg prøvde denne retten nå ved nyttår, men serverte den med en portvinssaus, ett ord FANTASTISK!!!! Anbefaler den til alle. Liker du Fasan så er dette et veldig godt alternativ!!!

  • Svar helle januar 17, 2019 at 5:59 am

   Så moro å høre! Takk!

  Legg inn en kommentar

  %d bloggere liker dette: