Pasta med kylling og mispel

Hva i huleste er mispel? Dette spørsmålet stilte jeg grønnsakshandleren min på Gulden her forleden. Mispel er en frukt som kan minne i smak om melon og aprikos. Det går for å være den første vårfrukten i middelshavslandene. Skallet og kjernene (som ser ut som kastanjer)  fjernes før man spiser den.

Jeg er glad i frukt og kjøtt sammen, og tenkte at en pastarett med kylling var riktig sted å begynne. Det fungerte som bare det. Får du ikke tak i mispel kan retten lages med aprikoser eller uten frukt.

Pastarett til to personer:

Slik gjør du:

I en panne med 2-3 ss nøytral olje mykner du 1/2 finhakket løk og 3 fedd finhakket hvitløk. Dryss en klype flaksalt over. Så steker du kyllingkjøttdeig. Jeg bruker kyllingkjøtt fra lårbein fra Stangekylling. Stangeriet i Mathallen Vulkan hjelper deg med dette. Beregn 100-150 g per pers. Brun det lett. Finhakk en rød chili og dryss over. Så tilsetter du 1 dl kyllingkraft. Om du har laget den selv eller om den kommer fra terning får være opp til deg.

Tilsett en neve sorte rynkeoliven med sten. Når sausen er kokt inn litt tilsetter du 2 mispel som du har renset og skåret i terninger. Tilsett også en liten neve hakket estragon. Til slutt river du litt revet sitronskall etter smak og serverer sammen nykokt pasta etter ønske. Tagliatelle er en fin pastatype å bruke i denne retten. Nykvernet pepper er et must her.

Mispel
Mispel
Forrige

Salmalaks vs. Frøyas

Salsa Mojo

Neste

Legg igjen en kommentar