Pasta med chorizo

Chorizo er pølsen man alltid må ha i kjøleskapet. Den er perfekt i de fleste retter. Ja, til og med til torsk. Men denne gang ble den et perfekt følge i en pastarett som jeg tidligere har laget, men den gang med bacon.

Slik gjør du:

Jeg brukte torcetti-pasta, men pastaskjell eller pastaskruer er yppelig til denne retten. Start med å koke en stor gryte med saltet vann. Pastaen skal koke i 10 minutter (den typen jeg brukte. Se på din pakke hvor lang koketid det er). Pastaen skal først legges i vannet når vannet koker.

Skjær fersk chorizopølse i skiver. Bruk ca 100 g til to personer. Stek det i en panne. Ta vare på oljen fra pølsen og brukt den til å steke poteter i.

Kok opp saltet vann i en kjele og legg erter i gryten. Kok i 30 sekunder og hell av vannet.

Når pastaen er kokt, heller du av vannet. Ha pastaen i pannen sammen baconet og ertene. La platen stå på medium minus. Riv en neve parmesan og ha over sammen litt kvernet pepper og saltdryss. Vend pastaen forsiktig. Ha i noen båter små cherrytomater hvis du har. Legg over på dype tallerkner og bland i mynteblader (bruk vanlig mynte. Helst ikke peppermynte, for den er så kraftig i smaken).

Tilsett litt god olivenolje over retten.

IMG_9624
Stek chorizopølsen i pannen
IMG_9625
Vend i parmesanost.

Forrige

Sukkerfrie julekuler

Lag en kul wrap av julerestene dine

Neste

Legg igjen en kommentar