Pannestekt torsk med fennikel, kapers, bacon og sitrusskall

Det er jo ikke noe problem å få tak i fersk fisk lenger, med gode produkter som torsk fra Strøm, laks fra Salma osv. Dette er vakumpakket fiskefileter uten skinn og bein.
Jeg har brukt torsk fra Strøm til denne retten.

Fisken:
Torsken saltes og pepres. Stek i panne med to fedd hvitløk delt i to, 40 g smør og 4 ss olje. Sørg for å øse smør/oljen over fisken mens den steker for at hvitløken skal få gitt en mild smak til fisken.

FennikelSalat:
Skjær så tynne skiver du klarer av en hel fennikel. Skjær en halv pakke bacon i tykke strimler. I en stekepanne steker du bacon og fenikkel i litt olje og smør. Dryss over store kapers. Salt og pepre. Med en potetskreller river du skall av en halv appelsin ogven halv sitron. Bruker du en potetskreller vil kun det ytterste skallet av sitrusfruktene følge med, ikke det hvite som er bittert. Finhakk skallet og dryss over.

Poteter:
Jeg bruker gjerne rattepoteter som jeg deler i tykke skiver. Kok i 10 minutter i saltet vann før du lar dem renne av ( vikig at det ikke er restvann). Varm en halv gryte solsikkeolje og ha potetene opp i. Npr de er lys brune er de ferdige. Ta dem opp av gryten med en hullsleiv og la dem dryppe av på papir. Salt og pepre skivene.

Oppdekking:
På en tallerken legger du litt grønne salatblader, så bacon- og fennikelblandingen. Legg på poteter og fisk. Dryss over litt finrevet sitrusskall og servér!

Forrige

Varm sjokolade med chili

Røkt salt

Neste

Legg igjen en kommentar