Østen for sol…

Er denne retten fra India? Thailand? Indonesia? Hm, nei, dette er en bastardrett med smaker øst for Sinsenkrysset. Krydderblandingen heller mot India, pasten heller mot Thailand eller kanskje Indonesia. Kyllingen heller mot Stange. (og der havnet vi vesten for måne)
Men funker det? Ja, det gjør det. Retten ble aromatisk og rund. Og retten er:

Kylling i kokossaus med paprika, koriander og en haug med knuste krydder og urter + ris.

Krydderknusing er morsomme greier. Dette er krydderene jeg har brukt:

2 ts korianderfrø
1 ts spisskumminfrø
10 pepperkorn
4 nellikspiker
1 stjerneanis
1/2 kanelstang
2 laubærblader
1 ts sorte sennepsfrø
Disse krydderene varmes så vidt i en tørr panne. Sennepsfrøene begynner å poppe, så pass på at du ikke brenner deg. Knus krydderene i en morter og tilsett:
1 ts chilipulver
1 ts salt
Sil krydderene for å få bort ting som ikke er blitt knust. Hiv dette tilbake i morteren og knus mer. Sil og knus til du bare står igjen med fint pulver. Restene kastes. Ha det over på et lufttett glass hvis du ikke skal bruke det med en gang. Duften av krydderet minner om nykvernet kaffe. Helt fantastisk!
Du kan kjapt doble oppskriften og lage slik at du har til neste gang.

Så lager du urtepasten:

I en morter tilsetter du:
3 cm ingefær (skrellet og skåret i grove biter)
1 rød chili (uten frø og kåret i grove biter)
1 sitrongress ( kun det hvite feltet nederst på gresset)
2 fedd hvitløk
skall av en lime
Støt alle ingrediensene i en morter til du har en flott paste. Nå lukter det fryktelig godt!

Et kyllingbryst fra f.eks Stange skjæres i 6 terninger og rulles i 1/2 delen av den fine kryderblandingen vi har laget. Jeg bruker ikke Priorkylling eller annen billigkylling, for jeg er opptatt av hvordan dyr behandles mens de lever og fram til slakting. I min bok holder ikke Priors behandling av kyllinger mål.

I en panne varmer du litt kokosolje og tilsetter kyllingbitene. Stek til du får en gylen hinne, men fremdeles er rå inn i.

I en gryte har du i 2 ss kokosolje. Tilsett Pasten og en finhakket løk. Surr i oljen under omrøring i ca 10 minutter. Da har du myknet løken og pasten. Tilsett resten av krydderblandingen og bland godt. Tilsett 1 smakspaprika (de lange og fete) skåret i tynne strimler samt 10 cherrrytomater (skjær i fire deler). Så tar du en kopp grovt mandelmel  og blander i bryten. Dette er for å få en deilig fyldig rett.(du kan kjøre skåldede mandler i en blender, eller kjøpe ferdig mandelmel i butikken) (du trenger ikke å bruke mandler, altså, men konsistenser blir deilig).
Hell på en boks kokosmelk og 1,5 dl vann.  Tilsett kyllingbitene og la stå på medium varme i 15 minutter. Tilsett 1/2 ts gurkemeie for flott gulfarge hvis du ønsker det.
Press saften av en lime og en god neve finhakket koriander og tilsett retten til slutt. Server med fluffy basmatiris.

img_67402

Forrige

Forkjølelsesserum

Bedre blir det ikke

Neste

Legg igjen en kommentar