Og vinneren er….

Min danske kollega nyter en cocktail servert i lommelerke.
Min danske kollega nyter en cocktail servert i lommelerke.

I går var det storslått finalegalla i rådhuset i Cape Town – samme sted som der Nelson Mandela holdt sin legendariske tale etter at han var løslatt fra fangenskap. Det er en fantastisk festkledd bygning og jeg føler meg ganske heldig over å være både i denne historiske bygningen og over å være med på den storslåtte feiringen. Det har vært en fantastisk uke her i Sør-Afrika og det har vært fantastisk å følge de 54 proffe bartenderne (fra 54 nasjoner) i kampen om å bli kåret til verdens beste bartender.

Les om hvem de seks finalistene er her.

Det deles ut individuelle priser, men ingen av disse går til være nordiske kandidater.

Les om Norges håp, Jørgen Dons her.

For å gjøre en lang og flott sermoni kort, kan jeg nå røpe vinneren: Michito Kaneko fra Japan.

Her er japaneren igang med siste utfordring: "24 hour shake down Cape Town pop up". Utfordringen gikk ut på å åpne sin egen bar på 24 timer. Her skal de bruke en sum penger på råvarer, interiør og alt som trengs for å åpne en bar. Michito Kaneko sin bar het "The traveling man", faktisk det samme som fornavnet hans betyr.
Her er japaneren igang med siste utfordring: «24 hour shake down Cape Town pop up». Utfordringen gikk ut på å åpne sin egen bar på 24 timer. Her skal de bruke en sum penger på råvarer, interiør og alt som trengs for å åpne en bar. Michito Kaneko sin bar het «The traveling man», faktisk det samme som fornavnet hans betyr.
Spente finalister
Spente finalister

Jeg har snakket med Michito Kaneko og fått en oppskrift på en drink som man kan lage hjemme uten alt for mange rare ingredienser. Den skal jeg lage når jeg kommer hjem, og den skal du selvsagt få. La oss si neste helg?

Michito Kaneko – verdens beste bartender 2015
Michito Kaneko – verdens beste bartender 2015

Og etterpå var det selvsagt fest!

Jimmy beach club i cape town.
Jimmy beach club i cape town.
Forrige

Hiv deg på fermenteringstrenden!

Akevitt til moderne mat

Neste

Legg igjen en kommentar