Min gulrotkake er bedre enn din!

| |

Jeg hadde ikke vært så cocky hvis jeg ikke visste at jeg hadde rett, altså. Men for all del. La dette bli en gulrotkake bake off. Har du en bedre oppskrift, så kom med den!

Hva er det som gjør at min gulrotkake er den beste? Den er tropisk. Yessiree Bob!
Jeg har nettopp kommet hjem fra The Florida Keys der palmer, blått hav og tropiske drinker har vært min hverdag noen dager. Og jeg som føler meg tropisk i sjelen (født feil plass, åpenbart) er en sucker for kokos, ananas, rom… alt godt som passer til lyden av palmesus.

Gulrotkaken er veldig saftig og en har klar smak av både kokos, ananas og rom. Til og med i kremen har jeg litt mørk rom. Du må ikke ha det, men jeg kan love at det smaker godt. Det er ikke mye som skal til. Romessens funker sikkert også, men jeg går for ekte saker.

Oppskriften på min tropiske gulrotkake får du her:

Tropisk gulrotkake med ananas, kokos og rom

Ingredienser

 • 250 ml kokoskrem
 • 2,5 dl sukker
 • 3 egg
 • 5 dl mel
 • 1 ts bakepulver
 • 1/2 ts flaksalt
 • 1 ts kanel
 • 1 ss finrevet appelsinskall
 • 1 ss finrevet ingefær
 • 5 store gulrøtter, revet
 • 2 dl tørket kokos (det blir bet om du rister dem gylne i pannen først)
 • 2 dl valnøtter, grovhakket
 • 1 liten boks ananas i juice
 • 2 ss mørk rom
 • krem:
 • 150 g mykt smør
 • 200 g kremost
 • 400 g melis
 • 1 ts mørk rom

Slik gjør du

1

Kjør gulrøtter, ingefær og ananas i en kjøkkenmaskin og hakk grovt. Du kan selvsagt rive alt for hånd.

2

Hakk nøtter.

3

I en kjøkkenmaskin pisker du egg og sukker til det er luftig. Tilsett kokoskrem.

4

Bland inn mel, salt, bakepulver og kanel.

5

Bland sammen nøtter, gulrot, ananas, appelsinskall, rom og kokos. Bland inn i kaken.

6

Smør en springform og hell røren i formen. Stek i oven på 180 grader i ca 40 minutter eller til kjernen er gjennomstekt. Du må nok regne med å bruke ca 50 minutter på stekingen. Bruk en trepinne for å se at kaken er gjennomstekt. Den kan virke stekt nok i kantene, mens kjernen fremdeles er flytende.

7

Avkjøl kaken på rist.

8

Del i to deler.

9

Lag kremen:

10

Bland smør og melis. Pisk mykt og tilsett kremost og rom. Smør på kaken.

Sorry, not sorry for at jeg er så selvsikker. Jeg er sikker på at din gulrotkake også er kjempegod.

Forrige

Ny sushirestaurant med fokus på bærekraft og veganske retter åpner i Oslo

Hæla i taket i Key West

Neste

8 kommentarer om “Min gulrotkake er bedre enn din!”

 1. Hva gjorde jeg feil? Kaken ble rå, stekte den 1,5 timer til sammen, men forble rå og tung.
  5 stoore gulrøtter gjorde at det ble veldig lite kakedeig og mye “røtter”.
  Kremen ble god, må bare bake kaken en gang til 🙂

  Svar
  • Hei Doris!
   Så synd! Ikke fått andre tilbakemeldinger på dette. Men et åpenbart problem er jo at kaken var rå da du tok den ut. Er det lenge Disen du har fått noen til å kontrollere ovnen din? Det kan høres ut som om den ikke er varm nok selv om termostaten viser det. Uansett burde kaken ha stått inne til den ikke lenger var rå. Prøvde du med trepinne i midten? Det er den enkleste måten å sjekke om kaken er ferdigbakt på.

   Helle

   Svar

Legg igjen en kommentar