London, baby!

London er en av de deiligste byene jeg vet om. De siste månedene har jeg vært heldig å være der to ganger. Her kommer noen tips til hva du kan gjøre hvis du skal dit snart.

Patty & Bun i James st. Vi kommer dit idet de åpner dørene. Det er allerede noen foran oss i køen. Ti minutter etterpå er lokalet stappfullt. Jeg har lest mye bra om burgeren, og det er derfor ganske skuffende å bite inn i en litt smakløs «Ari Gold» (cheeseburgeren) der brødet er veldig tørt. Har vi hatt uflaks? Jeg håper det, for jeg nekter nesten å tro at «This is it». Når det skal sies er alle smårettene deres fabelaktige. Masse smak og spennende retter: Konfiterte kyllingvinger med bbq-saus, chips med Roast Chicken Mayo & Chicken Skin Salt. Nam! Kyllingnuggets med kimchimajo er helt strålende. Ostebollene med hotsause er gode for de som liker mye smeltet ost. Kyllinglår med Smoked Jalapeño Butter sauce with Fresh Chilli & Lime er helt konge! Disse smårettene og øl hadde egentlig vært nok. Burgeren skuffet, men jeg må smake den igjen neste gang jeg kommer til London for å se om vi hadde uflaks.

Whole Foods Market har stor avdeling i Kensington High Street. Du finner en mindre avdeling ved Piccadilly Circus som har bra ferdigmat og spennende matvarer å kjøpe med seg hjem. Her så jeg jaggu øl fra Roug, Oregon. Kult. Norsk skrei var på tilbud. Billigere enn i Norge…

Den legendariske vinbaren Noble Rot ligger i en fantastisk koselig gatestubb (51 Lamb’s Conduit Street) ikke langt fra Russle Square. Dette er en fransk vinbar og restaurant. I vinbaren serveres vinvennlig mat som oster og andre småretter. Jeg fikk en perfekt plass foran peisen der jeg kunne nyte et par glass deilig rødvin og lese det siste nummeret av magasinet deres «Noble Rot» som selges over hele verden.

Jeg har ikke vært i Camden på mange år. Denne gang var jeg her på kveldstid. Først på den jamaikanske baren Ma petite Jamaica. Deilig med litt jamaikansk øl og tropisk stemning når det blåser kaldt rundt hushjørnene i London.

Noen meter unna dette jamaikanske stedet ligger nyåpnede Miusan. Dette er en asiatisk restaurant med svært tomme bord. Det er veldig synd, for maten er fantastisk. Håper det tar seg opp for dem, for dette stedet fortjener å overleve. Vi spise masse småretter og hver vår hovedrett. Så bra.

Jeg er ingen spesiell fan av hotellfrokoster. Jeg liker å komme meg ut i gatene og finne hyggelige steder. Daisy Green i Portman Village er en av flere steder drevet av australiere. Du ser det på menyen: Smashed avocado on toast og banana bread, Typiske australske klassikere.

Le Pain Quotidien  er en internasjonal kjede av økologiske bakerier og spisesteder. Jeg har tidligere spist på en avdeling i Dubai med stort hell. Jeg spiser en herlig frokost i avdelingen som ligger ved Selfridges. Jeg velger til og med en vegansk frokost (!) Deilig kokosnøttyoghurt med bringebær, blåbær, granateple, gojibær, mandler, ristet frø, rosiner, banan og lønnesirup. Det geniale var sitronbåten jeg fikk til. En deilig skvis sitronsaft løftet hele retten. Deilig sterk kaffe til og jeg er happy.

The Breakfast Club er også et frokoststed som alltid er populært. Det er lange køer utenfor uansett tidspunkt på formiddagen. De har flere avdelinger.

Kaffe må man ha i løpet av dagen, og byen bugner av Starbucks, Nero og andre halvkjipe steder. Soho Grind har bra kaffe. De har cocktailbar i kjelleren også.

God kaffe får du også i Shoreditch – en av Londons hipsterbydeler. Allpress espresso i 58 Redchurch Street er verdt å ta tuen innom hvis du er i strøket.

Shoreditch og Brick Lane er ikke langt unna hverandre. Brick lane har artige steder å by på. Jeg har skrevet litt om det tidligere.

BoxPark med mange kule butikker finner du ved togstasjonen i Shoreditch.
Beige Shop i Brick Lane selger disse regnbue-beigels hvis det kunne friste. Jeg er usikker.

Jeg prøver alltid å få en tur innom Borough Market når jeg er i London. Jeg må ikke kjøpe med noe, men jeg liker å se på alle de deilige råvarene. Det er lett å komme seg dit med tuben til London Bridge.

I området rundt Carnaby Street i Soho ligger en liten bakgård som heter Kingly Court med masse restauranter i. Her finner du masse bra spisesteder fordelt på tre etasjer. Jeg spiste på to av dem sist jeg var der. Pizza Pilgrims har napolitansk pizza. Kult sted. God pizza.

Opp en trapp ligger Rum Kitchen. En utrolig gjennomført jamaikanske restaurant, som har tre avdelinger i London. Maten er rimelig autentisk uten at jeg har vært på Jamaica. Du får jerk, hotte sauser, BBQ og søtpotet i varianter. Jeg elsket maten der.
Selvsagt har de Red Stripe på de små søte flaskene. Vi har også Red Stripe i Norge og de tappes faktisk på Jamaica til forskjell fra de britiske som tappes på lisens i UK. Den varianten vi får i Norge er laget på cassava. Bøndene på Jamaica får tilbud om å dyrke cassava til ølproduksjonen fremfor å dyrke cannabis. Det har vært et vellykket prosjekt.

På Rum Kitchen fikk jeg noen seriøst gode søtpotetfries. De lagde jeg da jeg kom hjem. Oppskrift her.

Ja, så skal man hjem og flyplasser er jo vanligvis bare en tidtrøyte. På Heathrow terminal 2 (The Queen’s terminal) der SAS flyr til Oslo fra, ligger Heston Blumenthals The Perfectionist’s Café. Heston er kjent fra The Fat Duck, som i sin tid var kåret til verdens beste restaurant. Jeg spise der da den var verdens beste. Dessverre har jeg ingen blogginnlegg fra måltidet da det var fra tiden før HellesKitchen.
The Perfectionist’s Café ligger på samme nivå som sikkerhetskontrollen og er en luftig, koselig restaurant som serverer veldig bra mat til å være på en flyplass. Du får Heston’s berømte nitroiskrem, men uten showet. Isen kommer ferdigscoopet til bordet ditt. Men god er den.
De har en massiv pizzaovn der og pizzaene er faktisk utrolig bra. Du får crispy hoisin duck topped burger og full frokostmeny. Jeg vil faktisk anbefale deg å spise her før du flyr hjem, da flymat, som kjent, ikke er verdt kaloriene.

Les om mitt måltid på Dinner by Heston her.

Reiser du fra terminal 5 (British Airways) vil jeg anbefale deg å kjøpe med mat fra Gordon Ramsays restaurant. Det gjorde jeg for en tid tilbake og det var fab! Du får med en liten kjølebag til å ta med deg på flyet.Les om det her.

Til info: Dette innlegget er laget på grunnlag av mine to siste turer til London. Dette var turer der jeg var invitert til å være med på div. arrangementer. Mange av stedene jeg skriver om her er besøk gjort på egenhånd og for egne penger. 

Forrige

Boklansering på Maaemo

Campari Spritz

Neste

2 kommentarer om “London, baby!”

  1. Enda mer Londontips er fint, brukte endel av tipsene dine når jeg var der i januar. Neste uke blir Barcelona igjen, får nok bruk for bloggen din da også 🙂 Om du vil prøve enda mer god pizza i London er http://www.anticapizzeria.co.uk stedet. Litt utenfor sentrum, hampstead.

    Svar
    • Takk for tips, Odd! Blir Barcelona på oss neste uke også! Skal teste Enigma – Adrià-brødrenes nyeste restaurant ????????

      Svar

Legg igjen en kommentar