Lammeskanker på gresk vis

februar 16, 2013

Lammeskanker er noe av det beste jeg vet. På Slakterhuset i Mathallen Vulkan fikk jeg tak i disse herlige skankene. Utrolig fint kjøtt og nydelig smak. Sausen inneholder ouzo (gresk anisbrennevin). Tomatene er bakt sammen sorte oliven og fetaost. Det ble en greskinspirert lammerett som gikk rett hjem her hos oss.

Lammeskankene saltes og pepres. Kutt opp 1 gulrot, 1/2 løk, 1/4 purre og en bit sellerirot på størrelse med en ishockeypuck (eller noe sånt).
I en gryte varmer du noen spsieskjeer olivenolje og svitsjer grønnsakene noen minutter.
Tilsett en halv hvitløk, 2 laurbærblader og litt salt og pepper. Stek lammeskankene kjapt i en panne for å få en fin skorpe på kjøttet. Legg skankene i gryten sammen grønnsakene og hell over 1 drammeglass ouzo og 1 glass hvitvin. La dampe av litt før du tilsetter 3 dl vann. Kok opp og sett i ovnen med lokk på i 3 timer på 150 grader.

Sil av sausen og la skankene hvile litt under folie. Kok inn sausen med litt mer ouzo.

Små cherrytomater legges i en ildfast form sammen sorte oliven og masse smuldret fetaost (50-100 g). Hell over litt olivenolje (4-5 ss) og litt oregano. Bak i ovnen 15 minutter på 200 grader. Server sammen lammeskankene og en potetmos. Jeg lagde potetmos med sellerirot i. 1 del sellerirot til 3 deler potet.

Ha litt grovhakket bladpersille over retten og server med en god rødvin til. Dette er ekte kosemat!

 

Kanskje liker du disse også

4 Kommentarer

 • Svar Magne D. Antonsen februar 18, 2013 at 5:48 pm

  Bra oppskrift, Helle! Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til http://vg.no Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no

 • Svar Helle Øder Valebrokk februar 18, 2013 at 5:58 pm

  Takk skal du ha Magne!

 • Svar Sonja Nilssen februar 19, 2013 at 2:40 pm

  Gleder meg til å pröve en ny oppskrift på lammeskanker 🙂 Den jeg har brukt för har värt veldig populär 🙂 Takk skal du ha for den muligheten – har hatt gresk kjökken i mange år – men dette var nytt 🙂

 • Svar Helle Øder Valebrokk februar 20, 2013 at 5:07 pm

  Lykke til, Sonja! Kos deg med skankene:)

 • Legg inn en kommentar

  %d bloggere liker dette: