Lag kryddermixen selv: Singapore-style karripulver til kylling eller kjøtt

Du har kanskje fått med deg at Singapore er et av de stedene som er mest trendy å reise til i 2015. Maten der er en smeltedigel av det kinesiske, malaysiske, indiske, indonesiske, britiske og portugisiske kjøkken.

Jeg husker at  jeg en gang på tidlig 90-tall fikk en pose karripulver fra Singapore fra en kollega (den gangen jeg jobbet i Se og Hør) som hadde vært der på ferie. Det var det aller beste karripulveret jeg noen gang hadde smakt. Jeg brukte varsomt av posen og til slutt var den tom, uten at jeg ante hva den inneholdt av krydder. På den tiden kunne jeg ikke google meg frem til ingrediensene…

En karrimix er ikke et eget krydder, men en blanding av flere krydder. Forskjellige steder i verden har forskjellige karrimixer. Det kan rett og slett være forskjellige mixer innenfor en og samme landsby. Spennende saker! Og det som er ekstra spennende er å lage sin egen kryddermix. Jeg har laget en karrimix som jeg mener er ganske lik den jeg en gang fikk fra Singapore. Det som kjennetegner denne karrien er at den inneholder mengder av korianderfrø. Det er det som gir den den herlige særegne smaken.

Denne karrimixen er perfekt til kjøtt og kylling. Spesielt er den perfekt til kylling satay – grillspyd med peanøttsaus. Jeg kommer til å legge ut en slik oppskrift i løpet av kort tid. Men nå kan du starte med å lage kryddermixen. Sjekk i skapet at du har alle krydderne du trenger før du setter i gang. Har du ikke alle, bør du ta deg en tur til en grønnsaksbutikk som selger utenlandske varer. Her er prisene på rydder mye lavere og kvaliteten er definitivt ikke dårligere.

L1070856

Dette trenger du:

6 ss korianderfrø

3 store tørkede chili (eller tilsvarende små)

1 ss spisskumminfrø

1 ss fennikelfrø

2 ts sorte pepperkorn

1/2 kanelstang

6 kardemommekapsler (grønne)

6 nellikspiker

2 ts gurkemeiepulver

Alle krydderne unntatt chili og gurkemeie kan gjerne ristes litt på høy varme i en tørr panne kort tid slik at du får ut aromaen fra krydderne. Men pass på at de ikke svis.

Så har du alle krydderne over i en morter eller en krydderkvern. Jeg bruker kaffekvernen min. Jeg sørger for at den er tørket godt av før jeg kverner kaffebønner i den.

Knus krydderne til du har et fint pulver. Oppbevar det i en lufttett boks til du skal ta det i bruk. Gled deg til oppskriften som snart kommer på bloggen der du kan ta denne mixen i bruk.

 

 

Forrige

Fransk fastfood: Blåskjell i kremet karrisaus

Fiskegrateng med masse herlig fisk

Neste

Legg igjen en kommentar