Kremet salat med karrimandler

Hva er det vi liker så godt med waldorsalaten? Er det den kremete dressingen? Er det de spø bitene av selleristang? Jeg er ikke sikker, men jeg vet at den smaker godt som tilbehør til lyst kjøtt som kalkun, kylling og svin.
Min kremete salat er ikke en waldorfsalat, men en salat som kan spises som den er, eller sammen et stykke lyst kjøtt. Den inneholder panneristede mandelflak smakssatt med karri og flaksalt, rørosrømme og mengder av sprø grønnsaker. Her er det ikke et salatblad i sikte!

Slik lager du min kremete salat:
I en panne rister du 1 dl mandelflak sammen litt olivenolje, flaksalt og karripulver. Sett til side.
Kutt opp et par økologiske gulrøtter (de har best smak) i terninger. Vask og tørk et par stangselleri. Behold gjerne busken på toppen og finhakk den. Skjær sellerien i biter. Det samme gjør du med en snackpaprika (sånne avlange) og agurk. Du kan gjerne skrelle agurken først.
Del en moden avokado i passende biter og bland forsiktig alle ingrediensene i en bolle.

Dressing:
Bland en halv boks rørosrømme med 2 ts sitronsaft, salt, pepper og halvdelen av karrimandlene i en bolle. Rør sammen og smak. Karrismaken krydrer rømmen og du står igjen med en herlig dressing. Bland forsiktig dressingen i salaten slik at alle grønnsaksbitene blir dekket. Strø resten av mandelflakene over salaten.

 

Forrige

Potetgryte med persillerot og bacon

Hesteburger på en seng av høy

Neste

Legg igjen en kommentar