Potetgryte med persillerot og bacon

Poteter er min last. Jeg liker dem på alle tenkelige måter. Bakt, kokt, most eller fritert. I love them!
Og putter du dem i en form med fløte, smør, parmesan og bacon blir jeg ekstra lykkelig.
Jeg lager ofte små posjonsgryter med gratinerte poteter, gjerne til vilt eller lam. Jeg varierer ofte hva jeg smakssetter potetene med. Det kan være litt gresskar, pastinakk, sellerirot eller persillerot. Denne gangen lagde jeg potetform med persillerot og røkt kvalitetsbacon.

Slik lager du en form som denne:
Har du ikke posjonsformer kan du bruke en stor ildfast form. Skjær poteter i tynne skiver. Det samme gjør du med persilleroten. Du starter med å smøre den ildfaste formen med smør eller olje. Legg et tykt lag potetskiver, så drysser du over en litt finhakket, røkt bacon. Tenk at det skal være 1,5 ss bacon per person. Den skal bare være der for å gi røyksmak til potetene. Så legger du et lag persillerotskiver, så et tykt lag poteter igjen.
I en skål blander du et par fedd presset hvitløk, litt hakket timian, salt, pepper og litt revet parmesan. Bland og fordel på toppen av formen/formene. Så heller du på kremfløte. ca 1/2 dl per pers. Til slutt legger du på en liten smørklatt på hver form. 1 ts per pers. Sett på lokk og la stå i ovnen på 180 g i 1 time. Det kommer til å koke over, så sørg for å ha folie i bunnen på platen så det ikke brenner seg fast. Formen vil ha brente kanter, men det synes jeg bare er sjarmerende.

Forrige

Kokossuppe på 10 minutter

Kremet salat med karrimandler

Neste

Legg igjen en kommentar