Kokosnøttscampi

Jeg har nettopp kommet hjem fra min tredje tur til Zanzibar. Det er et paradis. Turkist hav, hvite strender, deilig fønvind og ikke minst, fantastisk mat. På bildet ser du kokosnøttscampi. Det er scampi som er rullet i kokosnøtt og fritystekt. Sammen litt limejuice og chilisaus, smaker dette av alle tingene jeg elsker ved Zanzibar. I kveld lager jeg disse selv. Her kommer oppskriften:

Rå scampi tines og renses. Det vil si at du tar av skallet helt ned til halen ( la haleskallet sitte på.) så skjærer du et snitt langs ryggen og fjerner den sorte tarmen.
Scampiene vaskes og tørkes. Vend dem i mel ( bruk gjerne maismel) og så over i en bolle med et sammenpisket egg, før du har dem over i en bolle med tørket kokos.bsalt og pepre og frityrstek dem til de er gylne. La dem renne av på et stykke kjøkkenpapir før du legger dem i en skål. Bruk asialtisk, søt chilisaus til og press noen dråper lime over.

Du kan godt bruke fersk kokos i stedet for tørket.

Nb! Bruk sertifiserte scampi ( du får dem på Ica). De er garantert økologiske og lovlig fanget. Scampi er en overfisket art og rovfiske av disse ødelegger mangroveskoger i Østen. Vær derfor påpasselig med å se etter sertefisert vare.
86.jpg

 

Forrige

Nytt nummer av Alt for damene i salg i dag

Sukker- og kaffeskrubb

Neste

Legg igjen en kommentar