Afrika Reise Tanzania Zanzibar

Kokosnøttscampi

februar 25, 2012

Jeg har nettopp kommet hjem fra min tredje tur til Zanzibar. Det er et paradis. Turkist hav, hvite strender, deilig fønvind og ikke minst, fantastisk mat. På bildet ser du kokosnøttscampi. Det er scampi som er rullet i kokosnøtt og fritystekt. Sammen litt limejuice og chilisaus, smaker dette av alle tingene jeg elsker ved Zanzibar. I kveld lager jeg disse selv. Her kommer oppskriften:

Rå scampi tines og renses. Det vil si at du tar av skallet helt ned til halen ( la haleskallet sitte på.) så skjærer du et snitt langs ryggen og fjerner den sorte tarmen.
Scampiene vaskes og tørkes. Vend dem i mel ( bruk gjerne maismel) og så over i en bolle med et sammenpisket egg, før du har dem over i en bolle med tørket kokos.bsalt og pepre og frityrstek dem til de er gylne. La dem renne av på et stykke kjøkkenpapir før du legger dem i en skål. Bruk asialtisk, søt chilisaus til og press noen dråper lime over.

Du kan godt bruke fersk kokos i stedet for tørket.

Nb! Bruk sertifiserte scampi ( du får dem på Ica). De er garantert økologiske og lovlig fanget. Scampi er en overfisket art og rovfiske av disse ødelegger mangroveskoger i Østen. Vær derfor påpasselig med å se etter sertefisert vare.
86.jpg

 

Kanskje liker du disse også

2 Kommentarer

  • Svar Tuva november 9, 2012 at 12:08 pm

    Jepp!Zanzibar er verdens deiligste sted. Jeg skal tilbake nå i julen og greier omtrent ikke å sitte stille.Har du anbefalninger på restauranter i Stone town, så kom gjerne med dem. Er 5 år siden sist jeg var der, så jeg tror noen nye er kommet til og andre kanskje er borte.Tusen takk for herlig blogg!

  • Svar Helle Øder Valebrokk november 9, 2012 at 12:40 pm

    Heldiggris som skal til Zanzibar snart! Jeg digger stedet! Det er kommet et nytt hotell i Stone town som heter Maru Maru. Restauranten på hustakes serverer deilig autentisk indisk mat. Helt fantastisk! Hyggelig på kvelden for en drink også. Ellers har du matmarkedet hver kveld utenfor fortet. Der har hygienen blitt veldig bra for alle som står der og selger mat er blitt trent opp. Alltid mye godt der. God tur!

  • Legg inn en kommentar

    %d bloggere liker dette: