Slik kan Julian bli verdens beste bartender

Denne uke setter Julian Brady – Norges beste bartender, kursen mot Mexico City for å konkurrere mot 57 andre internasjonale bartendere i verdens aller største bartenderkonkurranse, World Class Global Final.
Australieren, som jobber på baren Vaskeriet i Bergen, har jobbet intens denne sommeren med forberedelsene. Jeg har tatt en prat med ham før han setter seg på flyet til Mexico.

Gleder du deg til  konkurransen?
Hvordan har du forberedt deg til World Class Global Final?
– Det er kun noen dager unna nå og selvfølgelig er jeg spent. Spent er kanskje ikke det riktige ordet.  Det er en blanding av spenning, litt frykt, litt stress og noen få sommerfugler i magen. Det har vært sinnsykt mye jobb å forberede seg til denne konkurransen. Jeg har forsket, lest mye og eksperimentert.

Julian Brady, World Class, foto: nuevo.helleskitchen.org
Julian Brady da han deltok i World Class Nordics i Skottland i mai. Foto: Helle Øder Valebrokk

Hva er din styrke når du nå skal konkurrere mot 57 andre bartendere?
– Jeg tror min styrke i forhold til de andre konkurrentene er min personlighet. Jeg håndterer en evt sceneskrekk godt og har ikke noe problem med å snakke og lage drinker foran mange mennesker.
I årets konkurranse er det stort fokus på å varte opp dommerne og det å ha evnen til å være tilstede og prate. Det passer meg godt.

Vil du ta med litt av Norge i cocktails? I så fall: Hvordan?
– I stor grad. I mange av mine cocktailer fokuserer jeg på å bruke norske ingredienser som er i sesong. Også ingredienser som jeg har plukket i naturen, samt lokale ingredienser som jeg har konservert.

Hvilke ting / teknikker har du trent ekstra på?
– Jeg har forsket mye på hvordan man konservere og behandle lokale råvarer. Jeg har måttet lære mye og det har jeg hovedsakelig gjort gjennom å eksperimentere.

Har du hatt noe hjelp eller en mentor til å hjelpe deg med å forberede konkurransen?
– Mine veiledere er definitivt mine kolleger på Vaskeriet bar og gjengen bak Bargruppen. Odd, Jo og Øystein er alltid der for meg og de har prøve mine kreasjoner, gitt meg tilbakemelding, brainstormet med meg og kommet med konstruktive tilbakemeldinger.

Hva håper du å oppnå i Mexico?
– Dette er sikkert en klisjé, men jeg ønsker bare å yte mitt beste i hver runde og være fornøyd med min egen innsats. Hvis jeg gjør mitt ytterste gjør det ikke noe hvilken plassering jeg får i World Class Global Final. Da vet jeg at jeg har gjort så godt jeg kan. Selvsagt ville jeg ha elsket å komme til topp 10, men jeg prøver ikke å tenke på det og heller fokuserer på de fire rundene jeg må konkurrerer i.

Julian Brady, World Class, foto: nuevo.helleskitchen.org
Julian Brady. Foto: Helle Øder Valebrokk

Uansett hvordan resultatet blir, Hva håper du å ta med hjem på et personlig og profesjonelt nivå?
– Bare å ha kommet så så langt i konkurransen har lært meg så mye. Jeg gleder meg virkelig til å se hva de andre konkurrentene gjør, få nye ideer, se nye teknikker og lære av de andre.

Å konkurrere i den største bartenderkonkurransen i verden tror du det vil forandre måten du kommer til å jobbe på i fremtiden?
– Nei, det tror jeg ikke. Jeg har min stil som jeg er fornøyd med. Jeg er faktisk litt av en kontrollfreak når det kommer til hvordan jeg gjør ting.

Da er det bare å ønske Julian lykke til i World Class Global Final 2017 i Mexico City!

Les mer: Verdens beste bartender 2016 er kvinne.

Forrige

Tre gourmetperler i Cadaques

Den beste restemiddagen

Neste

Legg igjen en kommentar