Julian er Norges beste bartender!

Finaledagen i World Class Nordics er her!

De 12 nordiske bartenderne er samlet på idylliske Bunchew House – et fantastisk  rosa slott ved vannet.

Her skal de løse aller siste oppgave.

Les mer: Første dag i World Class Nordics

Les mer: Annen dag i World Class Nordics

Slik lyder oppgaven: I løpet av ti minutter skal de lage to cocktails. Den ene drinken de lager har fått tittelen ”Made by the Sea”. Den skal inneholde Talisker Whisky og ingredienser som de har sanket i naturen på Isle of Skye + det de evt kjøpte med seg i butikken hos The Oyster Shred (for 10 pund).

Siste oppgave er å lage deres signaturdrink. Denne skal også lages innenfor de tildelte 10 minuttene. I løpet av tiden skal de forklare drinken, bruken av ingredienser og helst oppgi målene som utgjør cocktailen. Og storyen må være bra, personlig og troverdig.

Dommere denne dagen er: Jennifer Le Nechet (Verdens beste bartender 2016),  Ervine Trykowski (Reserve Brand Ambassador), Jonas Andersen (dansk finalist for World Class Global Final 2016 (5. beste bartender i verden))

Vinnerne fra de fire nordiske landene skal representere sitt land i den internasjonale finalen av World Class i Mexico City i august, der til sammen 57 land deltar.

Første nordmann ut er Kim Elise Ervik fra Harry Pepper i Stavanger. Kim Elise deltok i den nordiske finalen i fjor, men nådde ikke helt opp.

Hennes ”Made by the Sea” var laget på Talisker Skye, Wood Sprout-likør og en sirup laget på skogssalvie og limeskall. På toppen har hun noen dråper hasselnøttolje for å få mer skogssmak. Oljen kjøpte hun i butikken for sine 10 pund. Kim Elise pyntet med ramsløksblomst.

Dommerne smaker.

Signaturdrinken hennes var laget på Tanqueray ten, kreklinglikør, kaktus- og limesirup, agavesirup og noen dråper av denne miksen som består av Kettle One, chipotle og salt. Drinken representerer hennes barndom med turer i skog og mark og hennes jobb på meksikansk bar i Stavanger.

Julian Brady fra Vaskeriet i Bergen er neste nordmann ut. Han lagde to personlige drinker og man kunne se at han var rimelig emosjonell og spent da han presenterte drinkene.

Julian er fra Adelaide i Australia, men har bodd i Bergen i seks år.

Hans første drink er ”Made by the Sea”. Julian har vokst opp ved sjøen, og derfor fant han seg fort til rette på Isle of Skye.

Dommerne noterer score.

Drinken er laget av Talisker 10 og er en versjon av Whisky Sour. Den er laget på en urt som han fant ved stranden som smaker litt som agurk. Han laget så en sirup av tang og et gress som vokser ved havet. Han pynter med blomster.

Dommeren tar på seg hodetelefoner for å høre lyder fra skogen når de drikker drinken med samme navn.

Signaturdrinken til Julian er laget på ingredienser som han har plukket 10 minutter fra der han bor i Bergen. Han bruker en sirup laget på einebærkvister, lime og grapefrukt. Tanqueray 10 og olje laget på granskudd.

Drinken serveres med tørrisrøyk og mose. Dommerne får også beskjed om å ta på seg hodetelefoner når de smaker drinken.

Slovakiske Maroš Dzurus fra Himkok serverte også en deilig ”Made by the Sea” laget på Talisker 10 og fino sherry samt en sirup laget på strandurter, sort pepper og jordbær. – Som en skotsk sommer, sier Maroš. Drinken serveres uten is, men med kjeks smaksatt med tang og strandplanten som smaker som agurk.

Signarurdrinken hans er laget på Talisker Skye og bestefars honning-sirup. Han har laget en bitter av Freia sjokolade og kefirvann med bringebær. Så heller han den over i en rar maskin. Maskinen fusker litt og er ikke helt i form, dessverre. Drinken kommer etterhvert i dråpeform ut av maskinen og dommerne strekker frem sin trekopp og fanger dråpene.

Presentasjonene er over. Sannhetens time er kommet og dommeren har smakt seg gjennom alle bidragene til finalister.

Dette er vinnerene:

Finland: Juuso Villanen. Sverige + Nordisk mester: Josephine Sondlo. Norge: Julian Brady. Danmark: Mate Tamas Csatlos
Julian

Jeg tar en kjapp prat med Norges beste bartender, Julian Brady:

Hvordan føles det?

Jeg er fullstendig Over the Moon! Dette er like fantastisk som å Bungee Jump’e! Først å vinne finaleplass i Norge, og så dette!

Dagene i Skottland har vært fulle av inntrykk. – Det beste med denne turen har vært den fantastiske helikopterturen til Isle of Skye og besøket på øya. Det var helt magisk! Dessuten var det første gang jeg besøkte et whisky-destilleri, sier Julian.

Julian var fornøyd med sin presentasjon i  World Class Nordics. Også smakene satt som et skudd. Signaturdrinken fikk høyt skår fra dommerne. Den ble servert med granskuddolje, og vi skal nok ikke se bort i fra at Julian tenker sesong og lokale råvarer når han skal forberede seg til den globale finalen av World Class i Mexico City i august. – Det hadde jo vært gøy å lage noe med sopp, blåbær eller andre norske ingrredienser, sier han.

Julian var tydelig emosjonell da han presenterte dine to drinker i dag. Både sjøen og skogen står hans hjerte nært. Han er vokst opp ved sjøen i Adelaide i Australia og nå bor han nær skogen i Bergen – noe han elsker.

For Julian har det også vært viktig å lage cocktails som berører alle fem sansene, derfor serverte han sin signaturdrink med hodetelefoner til dommerne med lyden av  skog, fugler og rendene vann.

Julian, som jobber ved baren Vaskeriet i Bergen,  ser frem til World Class-finalen i Mexico, men innser at det kommer til å bli enormt mye jobb frem til august. Han vil selvsagt vinne, men gleder seg til å hygge seg og møte nye folk.

Ifølge dommer, Ervine Trykowski har Julian en fantastisk personlighet. – En real fyr. Det var superspennende med granskuddoljen på toppen av drinken og han nailet smak, lukt og hele pakka. Han lager rett og slett sabla gode drinker, sier Ervine.

– Presentasjonen hans var veldig bra. Julian er en fin fyr.  Ikke alle kan komme fra  Savoy i London eller andre poshe barer. Det virker som det er en forandring globalt sett på hvordan bartendere skal være.  Folk flest vil gå til steder der man føler seg mer komfortabel og ikke nødvendigvis bli serveres av dresskledde bartendere. Folk vil bare en drink som smaker jævla godt, avslutter Ervine Trykowski.

Da er det bare å ønske lykke til i Mexico!

Til info: Jeg er invitert av World Class for å overvære konkurransen.

Forrige

Helikopter, whisky og ville vekster

Den beste burgerdressingen min

Neste

Legg igjen en kommentar