Den beste restemiddagen

Min versjon av meksikansk gryte har gått som en farsott på nettet. Sjelden har en oppskrift fra HellesKitchen fått så mye oppmerksomhet.
Årsaken til dette tror jeg ligger i at vi elsker retromat som gir oss gode minner, men også frysninger nedover ryggen i form av dårlige matminner. For meg er meksikansk gryte en av de kuldegysnings-rettene.

Jeg har fått masse kommentarer og mailer om retten. Alle positive, unntatt en:

Hugo Strand kommenterte på Facebook : «Slutt å jål dere. Meksikansk gryte-pose er godt. Hvis det var så kvalmefremkallende som dere påstår hadde Toro måttet slutte å selge det for lenge siden, men det faktum at de fremdeles har den i sortimentet betyr at mange liker den.»

Ja, Hugo, det er helt greit å like Toros meksikanske gryte. For all del. Men å lage sin egen versjon er helt lov. Å lage mat som smaker noe og som har litt flere autentiske elementer i seg er også lov. Å lage hjemmelaget mat er aldri feil og vil aldri, og må aldri oppfattes som jåleri.

Ok. De aller fleste digget oppskriften og mange har laget den selv med stort hell.
Slike gryter lager man ofte mye av slik at man kan fryse ned porsjoner. Jeg lager alltid dobbel porsjon av denne typen mat. Rett og slett fordi det tar litt tid å lage og da vil jeg ha mulighet til fort å tine en boks av gryta til middag på et senere tidspunkt.

Men er du slik som spiser opp nesten alt og bare har igjen en liten porsjon? Ja, såpass lite at det nesten ikke er noe vits i å ta vare på? Da har jeg løsningen til deg: ha restene over i en ildfast form. Kakk to egg over og sett i ovnen på 180 grader til eggene setter seg. Dette er tidenes søndagsfrokost eller lunsj når som helst i uka.

Se på dette som en versjon av Huevos Rancheros. Server gjerne med stekte poteter til for en ekstra mettende rett.

huevos-rancheros Helleskitchen.org

 

Forrige

Slik kan Julian bli verdens beste bartender

Maria Elisas vidunderlige eplepai

Neste

Legg igjen en kommentar