Jordskokksuppe

Jordskokk var mye brukt i Norge for mange tiår siden. Nå er den tilbake i lyset. Det er en perfekt grønnsak til å bake i ovnen, lage puréer av, og ikke minst, suppe.
Smaken er nøkkeaktig og delikat. Minner om artisjokk.(Til 4 personer)

600 g jordskokker, skrellet og skåret i terninger.
1 finhakket løk
2 fedd hakket hvitløk
5 dl lettmelk
5 dl vann
1/2 terning kyllingbuljong eller 5 dl kyllingkraft (dropp da vannet i tillegg)
Salt, pepper
1/2 ts sterkt paprikapulver eller en knivspiss cayennepepper
Saften av 1/2 sitron
100 g bacon

Småkok alle ingrediensene bortsett fra bacon i en gryte i 40 minutter. Bruk en stavmikser eller kjøkkenmaskin og kjør suppen til en tynn puré.
Sprøstek bacon skåret i strimler og legg dem på et stykke kjøkkenpapir for at det overflødige fettet skal renne av. Fordel baconbitene på toppen av hver skål med suppe.

Et godt landbrød til, og du har et komplett måltid!

Dette skriver BAMA om jordskokker:
Jordskokk inneholder inulin som er en lang kjede av fruktose. Inulin er et løselig fiber med en noe søtlig smak som både er nyttig for helsen og tarmene. Inulin er mat for de gode tarmbakteriene, de såkalte bifidobakteriene. Slik bakterieføde kaller vi prebiotika og det betyr at inulin kan stimulere veksten av helsebringende tykktarmsbakterier. I tillegg til å kunne virke gunstig på fordøyelsen, er inulin med på å regulere blodsukkeret vårt. Derfor kan både diabetikere og andre som har problemer med svingende blodsukker spise jordskokk med god samvittighet

Forrige

Nøyaktig vekt

Et must!

Neste

Legg igjen en kommentar