Indisk kyllingcurry, nanbrød og en frisk salat

Et indisk festmåltid tar ikke så lang tid å lage som du kanskje tror, men det er mange steg og ingredienser som skal til. Men med et deilig hjemmelaget nanbrød til, vil du neppe angre på at du ga deg i kast med dette prosjektet.

Start med å lage nanbrødene:

50 g smeltet smør, avkjølt.
1 dl lettmelk
1/2 ts salt
1/4 ts sukker
1 pk tørrgjær
Gjør, sukker og kroppstemperert melk helles i en skål. Det er viktig at melken er kroppstemperert, for hvis ikke vil ikke gjæren reagere. La dette stå på benken 10 minutter til det har dannet seg et kraftig skum på toppen av melken.

Bland alle ingredienser i en kjøkkenmaskin og spe med hvetemel til du har en glatt og klebrig deig. Hev med plast over på et lunt sted i 40 minutter.

Brødene kjevles ut til tykke pizzadeiger og stekes i panne med nøytral olje. Mot slutten tilsetter du litt smør i pannen. Snu brødet og stek likt på begge sider. Ikke la platen være alt for varm, for da vil du stå igjen med brent brød.
La brødene ligge på en kjøkenrist før servering.

DSCF4724Krydderpaste til saus:
I en morter tilsetter du:
1 ts chilipulver eller paprikapulver
1/2 ts spisskummin
1 ts malt koriander
muskatblomme, hel eller i pulver (1/2 ts pulver) kan droppes hvis du ikke får tak i det.
1 ts gurkemeie
1/2 ts malt muskat
1/2 ts malt kanel
1/4 ts malt nellik
1/2 ts sort pepper
1 ts salt
1/2 rød chili
1/2 grønn chili
4 cm revet ingefær

Knus dette til en paste.

I løk finhakkes og myknes i en panne med litt olje og et dryss med salt.
Skjær en paprika (gjerne en rød, lang) i terninger og ha halvparten i pannen sammen løken. Surr i pannen til den er myk. Så tilsetter du krydderpaste og surrer videre noen minutter. Ha innholdet i en bolle og blend med en stavmikser eller blender til en fin paste.

DSCF4747

I en gryte tilsetter du pasten og en boks kokosmelk. Du kan gjerne tilsette 6-7 ss mandelmel eller malte cashewnøtter for å tykne sausen. La stå på medium varme ca 15 minutter. Tilsett en stor neve hakkede cherrytomater (fjern kjernene for de inneholder mye vann).
Så smelter du 50 g smør og tilsetter retten.

Juster sausen med litt limesaft.

Stek kyllingbryst. To mellomstore er nok til 4 personer, for dette er ganske mettende. Salt og pepre og stek kyllingen til de er brunet på begge sider. Skjær dem i tykke skiver (selv om de er rå inn i ) og kok dem i sausen til de er ferdige. (ca 5 minutter). Jeg vil også anbefale å bruke kyllinglår, for de har så mye mer smak. Bruker du lår må du beregne lengre steketid i sausen.

Så koker du opp basmatiris.

Dryss masse hakket koriander, ristede cashewnøtter og hakket chili over retten før servering.

Salaten lager du slik:

Agurk deles i tynne skiver. Skjær en nektarin i terninger. Press limesaft over og litt god olivenolje. Pynt med korianderblader, strimler chili og ristede cashewnøtter.

Denne retten egner seg veldig godt som vegetarrett. Bytt ut kyllingen med store biter av paprika, sopp og blomkål. Nydelig!

 

Forrige

5 steg til den perfekte pizza

Streetfood-jul: Lammetaco

Neste

Legg igjen en kommentar