Hverdagsmat-alarm! Koteletter med eple

Nakkekoteletter av svin er noe av det beste jeg kan få. Jeg spiser det sjelden, for jeg kjøper bare når jeg kommer over noen av god kvalitet. Og hva passer aller best med svinekoteletter? Jo! Eple, løk og timian.
DSCF5101

Å steke koteletter kan jo alle, så det trenger jeg ikke fortelle om her. Men min eple,løk og timiansblanding forteller jeg deg gjerne hvordan du lager. Det er veldig enkelt og norske epler er å foretrekke.

 

Eple, løk og timian. Perfekt tilbehør til svinekoteletter.
Eple, løk og timian. Perfekt tilbehør til svinekoteletter.

Til 4 personer trenger du dette:

6 epler skjæres i små terninger. Bruk gjerne skallet, men fjerne kjernehuset og stilk.

Finhakk 1 liten løk

I en gryte varmer du 3 ss smør. Legg løken i og la den bli myk før du tilsetter eplebiter og 1 ss hakket timian. Strø litt flaksalt over og noen drag med sort-pepper’n. La dette godgjøre seg under lokk på medium varme i 5 minutter. Server til svinekoteletter sammen med potetmos, kokte grønne bønner og stekeskyen fra kotelettene som du varmer i pannen sammen 6 cl portvin. Kok opp og la koke i 1 minutt. Server.

Forrige

Bakt søtpotet med tunfisksalat

Gourmet til lavpris

Neste

Legg igjen en kommentar