Bakt søtpotet med tunfisksalat

Retroalarm! Bakt potet. Et gufs fra mine dager på by’n på begynnelsen av 90-tallet og mine første år i Oslo.
Utenfor Nationaltheateret T-banestasjon sto det i sin tid et gatekjøkken som solgte dårlig kebab, men også bakt potet med kjempemengder med kryddersmør og mais. Jeg pleide å synes at dette var verdens beste idé etter en kveld på byen. For noe griseri og for noen mengder fett og salt.

Men bakt potet er jo egentlig veldig godt hvis man lager det hjemme. Og bakt søtpotet er enda bedre. Kjøper du en stor og fyller den med denne tunfisksalaten, så er du stappmett etterpå. Kombinasjonen bakt potet og tunfisksalat kan kanskje høres litt rar ut, men jeg kan bekrefte at det er en supersnasen kombinasjon.

Slik lager du bakt søtpotet med tunfisksalat for 2 personer.

Poteten:

2 søtpoteter av stor størrelse bakes i folie i ovnen på 200 grader i ca 1 time. Kjenn på poteten om den er myk etter ca en time. Er den det, tar du den ut, pakker den ut av folien og skjærer et stort snitt på den ene langsiden. Det er bare bra at poteten får kjølt seg litt ned før du har i den kalde salaten.

Tunfisksalat: Velg gjerne tunfisk av den lyse typen fra Spania. Den er god og mild i smaken. Hell av oljen fra boksen og ha tunfisken i en bolle. Tilsett så dette:

1 finhakket sjalottløk (2 hvis de er små)

1 ss kapers, grovhakket

Finrevet skall av 1/2 sitron

Litt flaksalt

pepper

1/2 agurk i små terninger

1 ss god olivenolje

Majones eller rømme.

Bland dette og smak om det trengs mer salt eller pepper.

Grav et hull i søtpoteten og fyll så poteten med deilig tunfisksalat. Spis med skje.

DSCF5504

 

Forrige

Kyllinggryte med sopp og portvin

Hverdagsmat-alarm! Koteletter med eple

Neste

Legg igjen en kommentar