Hva er karriblader, egentlig?

Det kan være lett å tro at karriblader har noe med karripulver å gjøre. Det har det ikke. Karripulver er en blanding av mange tørre krydder. Karripasta er en blanding av friske urter og grønnsaker som ingefær, chili, hvitløk osv.

Karriblader brukes i en curry. Jeg kjøper alltid med meg ferske blader når jeg er ute å reiser i land som Mauritius, India og Maldivene, der karriblader brukes i mange retter. Jeg trodde ikke man kunne kjøpre ferske karriblader i Oslo. Men her forleden dag oppdaget jeg dem! Du får dem i en butikk som heter Asian Food Market.

Når jeg googler Curry leaf (karriblader) kommer det interessante ting opp. Det viser seg at, foruten å smake fantastisk i indisk mat, også innehar mange helsefordeler.  Her har du noen eksempler:

Karriblader…

• inneholder et enzym som gjør fordøyelsen av mat enklere.

• er et godt middel mot kvalme

• kan virke som et slankemiddel. Tygg et par blader hver dag.

• hjelper mot dårlig syn

• er bra for håret og hårfagen. Håret gror lettere og forhindrer grått hår.

Ja, dette må vi kanskje ta med en klype salt, men karriblader er uansett en helt vesentlig ingrediens når du skal lage autentiske, indiske curry-retter.

Du kan fryse bladene og tilsette frosne blader i curryen.

Om noen dager kommer en oppskrift på bloggen der jeg bruker karriblader, så det er bare å glede seg.

Forrige

Mitt bidrag til mat- og vinkonkurransen

Krabbekaker med chilimajones på 20 minutter

Neste

Legg igjen en kommentar