Herlig entrecôte med bearnaisekrem og fyrstikkpoteter

Jeg er så glad for at Bondens Marked igjen er i by’n. Det betyr økologisk kvalitetsvarer fra hyggelige og flinke leverandører. Rett før påske fikk jeg tak i et fantastisk stykke dry aged entrecote. Hvor kult er ikke det! Jeg liker å ha ganske klassisk tilbehør til biffen, så valget ble taffelsticks, som jeg har oppskrift på her, Grillede paprika med bladpersille og en herlig bèarnaiskrem. Bèarnaisesaus er ikke vanskelig å lage selv, med denne latterlige enkle måten, men denne gangen ville jeg lage en kald bèarnaisekrem laget på pisket rømme.

Lekkert kjøtt, eller hva?
Lekkert kjøtt, eller hva?
Dry Aged entrecôte fra haidal LP.
Dry Aged entrecôte fra Heidal LP.

Et slikt flott kjøttstykke trenger bare salt, pepper og en runde i panna med smør, olivenolje og et par fedd hvitløk og en rosmarinkvast. Jeg etterstekte biffen noen minutter i ovnen etter at jeg hadde fått fin skorpe på kjøttet. Det er superviktig at kjøttet får hvile før du skjærer i det.

Så sinnssykt godt!
Så sinnssykt godt!

Bèarnaisekrem: Seterrømme kan piskes stiv til krem.

Lag en ekte béarnaisbase:

Finhakk 2 sjalottløk. Ha dem over i en gryte. Tilsett 4 ss hvitvinseddik, pepper, 1 ts tørket kjørvel, 1 ts tørket estragon og 1/2 glass hvitvin. Kok inn til du har 2 ss væske igjen. Denne væsken kjøler du ned og pisker med rømmen. Juster med salt, pepper, mer urter og litt sitronsaft.

DSCF8693Vi drakk en nydelig Côte du Rhône til: Jean David Côtes du Rhône. Den er en skikkelig allsidig vin som til og med går til fisk.

Forrige

Sjømat på sitt beste i Dubai

Frantzén til Dubai

Neste

4 kommentarer om “Herlig entrecôte med bearnaisekrem og fyrstikkpoteter”

  1. BAre å være kreativ med ingrediensene. Neste gang skal jeg prøve å lage smør med røkt salt. Det vil smake godt til en svinekotelett, skulle jeg mene. HAkket kapers og sitronskall til hvit fisk… Ja, her er det bare å teste ut:-)

    Svar
  2. Wow, var ikke klar over at man kunne gjøre det slik. Trodde det måtte koking etc til. Dette skal jeg prøve på hytta på lørdag. – Selvsagt med Rørosrømmen..Tusen takk for fab tips og bilder!

    Svar
  3. Hei Susan! Du kan også bruke kremfløte for et mildere resultat. Rømme gjør at smøret blir ganske syrlig, men jeg liker det. Bruker du kremfløte, pisker du bare til du har krem og så pisker du videre og videre til den "sprekker" og blir smør:) lykke til!

    Svar

Legg igjen en kommentar