Frantzén til Dubai

”The Untold Story”

Det har blitt ganske vanlig at utenlandske toppchefer åpner pop-ups i utlandet. For tiden har René Redzepi flyttet hele Noma til Sydney. I fjor gjorde han det samme i Japan. Albert Adría fra bl.a Tickets i Barcelona har for tiden pop-up i London. Denne gangen er det nok en nordisk toppchef som åpner restaurant for en begrenset tid. Denne gang i Dubai.

Enigma, den mye omtalte restaurant på Palazzo Versace Dubai har i dag avslørt nyheten om at Björn Frantzén åpner sin pop-up restaurant akkurat på Enigma.

Enigma er den første restauranten i verden som gjør om sitt lokale til restaurant drevet av verdenskjente kokker fire ganger i året. Konseptet heter ”The Untold Story”. De presenterer en stjernekokk hver årstid. For tiden er det Quique Dacosta (trestjernes restaurant i Spania) og hans team som lager mat på Enigma. De er der frem til 12 april 2016. Restauranten vil gjenåpne 20. april med et helt nytt konsept, ny atmosfære og ny kokk: Björn Frantzen, den svenske Michelin-stjernekokken (to stjerner) er rangert som nummer 31 på verdens 50 beste restauranter-listen. Det er førte gang nordisk mat vil bli representert på en restaurant i Dubai.

Menyen på Enigma vil se sånn ut når Frantzén tar over:

En interaktiv opplevelse kalt ”Prologue” og så ulike kapitler. Hørt den før? Ja, Ylajali i Oslo hadde en slik inndeling.

Kamskjell i eget skjell med tørket rogn og fingerlime-dashi. (Foto: Frantzén)
Kamskjell i eget skjell med tørket rogn og fingerlime-dashi. (Foto: Frantzén)

Og måltidet vil koste:

Full Story (12 retter): 
1500 kr (*early bird), 1750 kr på ukedager, 2000 kr i helgene

Halv Story (8 retter):

1050 kr (*early bird), 1300 kr på ukedager, 1500 kr i helgene

* Early bird gjelder for bestillinger før 20 april 2016.

Du kan spise på pop-up-restauranten frem til 30. juni 2016.

Du kan forhåndsbestille plass her.

Dette skulle jeg gjerne ha opplevd! Og med tanke på hvor mye jeg digget Dubai da jeg var der forrige uke, så er fristelsen stor for å sette meg på flyet igjen!

Les om Dubais 7-stjerners hotell.

4 autentiske restauranter i Dubai.

Krydderhandel i souken.

Verdens høyeste hus er selvsagt i Dubai. Mer her.

 

 

Forrige

Herlig entrecôte med bearnaisekrem og fyrstikkpoteter

Eksotisk kylling med urter og sitronsaus

Neste

Legg igjen en kommentar