Gulrøtter på den aller beste måten

Jeg misliker kokte gulrøtter noe så ubeskrivelig grenseløst. Rå gulrøtter er tipp-topp, men kokte… Men jeg liker varmebehandlede gulerøtter som har fått en generøs dose kjærlighet og stell. Smør, rosmarin og honning er synonymt med kjærlighet i dette tilfellet.

Det du gjør er å skrelle fire store gulrøtter (min. en per person som tilbehør) og skjærer dem i tykke staver. Kok disse nesten helt møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og skyll gulrotstavene i iskaldt vann.

Varm en tykkbunnet gryte (eller panne) med et par spiseskjeer ekte smør. Tilsett 1 ss god honning (ikke bruk lysghonning for den er for sterk). Sommerhonning er fint. Legg gulrotstengene i gryten sammen med en kvist rosmarin. La stå på medium varme i et kvarters tid. La stavene bli klissete og fine. Rett før servering presser du litt sitronsaft over og drysser litt flaksalt over. Dette tilbehøret passer fantastisk godt til kylling, svin, lam eller oksekjøtt. Men de kan også være et lunt element i en deilig salat også.

PS: Du kan bruke hele gulrøtter også. Men bruk da små gulrøtter (ikke de fæle babygulrøttene du fås som snacksrøtter på supern, men ekte små gulrøtter med gust. Skrubb dem lett og gjør samme fremgangsmåten, men bruk dem da hele.

Herlige gulrøtter.

Forrige

Sunnere popcorn med en smak av Italia

Blåskjell med asiatisk twist og herlige pommes frites

Neste

Legg igjen en kommentar