Blåskjell med asiatisk twist og herlige pommes frites

Jeg nevner det til det kjedsommelige: Blåskjell er best nå på vinteren. De er faste og smaker masse. Men gå for de norske (fra Trøndelag). De er så mye bedre enn de svenske som er på markedet.

Blåskjell er billig, økologisk mat. Du betaler aldri mer enn 69 kr for et nett, og det er mer enn nok mat til to personer. Jeg har masse oppskrifter på blåskjell på bloggen. Ta en titt på arkivet mitt og finn din favoritt. Her finner du spanske, franske, marokkanske etc. varianter.

Denne gang har jeg laget en versjon med asiatiske smaker: ingefær, hvitløk, chili, sitrongress og kokosmelk. Den er bare så god! Og det passer faktisk godt med hjemmelagde pommes frites til denne retten.

Slik lager du hjemmelagde pommes frites.

 

Blåskjellene lager du slik:

Lag en paste av dette:

  • 1 rød chili, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 sitrongress (den hvite delen nederst), finhakket
  • 2 ss revet ingefær

Støt det i en morter eller bruk en blender til å kverne dette til en paste.

DSCF7628

I en gryte varmer du 1 ss kokosolje eller 1 ss nøytral olje. Fres blandingen noen sekunder før du heller over en boks kokosmelk. Tilsett så 1 ts asiatisk fiskesaus.

Blåskjellene (1 nett til to personer til middag eller til fire personer som forrett) har du på forhånd lagt i kaldt vann (når du kommer fra butikken, slik at skjellene får puste). Kast de som er ødelagte eller som ikke lukker seg i kaldt vann.

Ha blåskjellene over i gryten og legg på lokk. Rist litt på gryten og la dette koke i ca 5 minutter. Sjekk om skjellene har åpnet seg. Har de det er blåskjellene ferdige.  Skvis saften fra en halv lime over gryten og ha masse frisk koriander over. Server i skåler med masse av den deilige kokossuppen til.

Det er ikke alltid lett å finne drikke til asiatisk mat. Øl er gjerne det letteste, men for oss som heller setter pris på et glass vin, er det fort gjort å havne opp med en riesling. Ikke at det er noe galt med det, men av og til er det kult å prøve noe nytt. Meinklangs Grüner Veltliner 2014 BiB er en biodynamisk ferskvin som jeg synes passer veldig bra til retten. Med ferskvin menes at den tappes på boks hver tredje uke, så den er garantert frisk og fin. Dette er en billig vin til 429,90 kroner (3-liter). Her får du fryktelig mye god vin for pengene og som takler chili, lime og «vanskelige» ingredienser.

DSCF7621

Forrige

Gulrøtter på den aller beste måten

Lær å lage ekte romersk pasta

Neste

Legg igjen en kommentar