Grønnsaksmarkedet jeg alltid vender tilbake til

«Iles de France». Navnet sto på et kart vi hadde klistret opp på utedoen på hytta på Kvikne. Jeg husker å ha studert kartet ut og inn gjennom hele barndommen. Jeg klarte aldri å få kartet med å stemme med det Frankrike jeg kjente. Hvor var Paris? Hvor var Nice? Det var ikke et kart over Frankrike, men Mauritius. Min onkel Arne var kaptein på de syv hav. Han hadde besøkt Mauritius og hovedstaden Port Louis flere ganger.

Chinatown, Buddahtempler, hindutempler og hovedmoskeen, side om side.
Chinatown, Buddhatempler, hindutempler og hovedmoskeen, side om side.

Jeg besøkte Mauritius for første gang i 2003. Siden har det blitt ytterligere fire turer dit. Det er kun få dager siden jeg kom hjem fra siste besøk. Mauritius er paradis for meg. En øy (dvs egentlig to øyer. Rodrigues tilhører også Mauritius) som ikke har noen urbefolkning, men er en smeltedigel av indere, kinesere, afrikanere og europeere. De er kreoler.

Hovedstaden Port Louis er støvete, klam, fargerik og mulitkulturell. Helt herlig med andre ord.

Jeg stikker alltid innom grønnsaksmarkedet i byen. Her ligger grønnsaker og frukt flott stablet. Det er en eneste stor fristelse og se de deilige råvarene. Som turist blir du alltid tilbudt å kjøpe krydder (til overpris). Takk nei, og kjøp dette i lufttette poser på de større supermarkedene istedet. Kvaliteten er mye bedre og prisene nesten gratis.

Nedenfor kan du se en liten bildeekstra fra Port Louise og grønnsaksmarkedet som jeg liker så godt.

Herlige grønnsaker og urter i hopevis.
Herlige grønnsaker og urter i hopevis. Jeg må jo lukte på fersk timian.
PortLouise5
Stablekunst

PortLouise2 PortLouise3

Street Food – kinastil (ø.v), Alle mann i arbreid! Grønnsaker renses før de havner på markedet. "Dragon Inn" ser mer og mer lukket ut for hver gang vi besøker byen. Kun fasaden igjen nå. (n.v) Paraplykunst på det men mer eksklusive delen av byen på Gaudan Watherfront.
Street Food – kinastil (ø.v), Alle mann i arbreid! Grønnsaker renses før de havner på markedet. «Dragon Inn» ser mer og mer lukket ut for hver gang vi besøker byen. Kun fasaden igjen nå. (n.v) Paraplykunst på den mer eksklusive delen av byen på Caudan Waterfront.

Foto: Erik Valebrokk

Forrige

Fruktsalat med krydderlake

Jukse-couscous

Neste

Legg igjen en kommentar