dessert

Fruktsalat med krydderlake

februar 23, 2014
Fruktsalat med krydderlake

Dette er desserten jeg lager til juleaften. Den er lett og frisk etter et stort og tungt måltid, som her i huset ofte er pinnekjøtt. Men denne desserten passer uansett fest og høytid.

Fruktsalat kan lages med hva som helst av frukter, men personlig liker jeg best å velge noen få frukter. Mine favoritter er melon, pærer og mango. I år ble det en salat bestående av melon, pære, kiwi og granatepler. Superfresh!

Men smaken ligger egentlig mest i krydderlaken som du marinerer frukten i noen timer, eller natten over.

Den lager du slik:

Kok opp 2 dl vann og 1/2 dl sukker. Tilsett 2 stjerneanis og en liten kanelstang. Tilsett saften fra 1/2 appelsin. Kok opp og kok i 10 minutter. Så tilsetter du 1 ss rosevann. Det får du kjøpt i de fleste grønnsaksbutikker. Superdeilig smak. Kjøl ned laken og tilsett de deilige fruktbitene som du har skåret i små biter. Granateplekjernene tilsettes først ved servering fordi de farger av og gjør retten misfarget. Lurer du på hvordan du skal rense et granateple? Klikk her for fremgangsmåte.

Server gjerne fruktsalaten til is eller råkrem. Råkrem er eggedosis og pisket krem som er blandet sammen. Smaker skikkelig godt. Tilsett 1 ts cognac i råkremen, og du har en voksenvariant.

Kanskje liker du disse også

4 Kommentarer

 • Svar Anonym februar 23, 2014 at 7:24 pm

  Kommer ikke denne oppskriften litt for sent – eller far too early. Jula er over.

  • Svar helleskitchen februar 23, 2014 at 7:29 pm

   Hei! Jeg skriver at jeg pleier å ha den i jula, men at den passer til alle anledninger. Er vel ikke noe galt med det, vel:)

  Legg inn en kommentar

  %d bloggere liker dette: