Fruktsalat med krydderlake

Dette er desserten jeg lager til juleaften. Den er lett og frisk etter et stort og tungt måltid, som her i huset ofte er pinnekjøtt. Men denne desserten passer uansett fest og høytid.

Fruktsalat kan lages med hva som helst av frukter, men personlig liker jeg best å velge noen få frukter. Mine favoritter er melon, pærer og mango. I år ble det en salat bestående av melon, pære, kiwi og granatepler. Superfresh!

Men smaken ligger egentlig mest i krydderlaken som du marinerer frukten i noen timer, eller natten over.

Den lager du slik:

Kok opp 2 dl vann og 1/2 dl sukker. Tilsett 2 stjerneanis og en liten kanelstang. Tilsett saften fra 1/2 appelsin. Kok opp og kok i 10 minutter. Så tilsetter du 1 ss rosevann. Det får du kjøpt i de fleste grønnsaksbutikker. Superdeilig smak. Kjøl ned laken og tilsett de deilige fruktbitene som du har skåret i små biter. Granateplekjernene tilsettes først ved servering fordi de farger av og gjør retten misfarget. Lurer du på hvordan du skal rense et granateple? Klikk her for fremgangsmåte.

Server gjerne fruktsalaten til is eller råkrem. Råkrem er eggedosis og pisket krem som er blandet sammen. Smaker skikkelig godt. Tilsett 1 ts cognac i råkremen, og du har en voksenvariant.

Forrige

Isgalt med reker, brunet smør, fennikel og kapers

Grønnsaksmarkedet jeg alltid vender tilbake til

Neste

Legg igjen en kommentar