Gode mattips til Marrakech

Klar for en oversikt over fabelaktige matsteder i Marrakech? Her er min liste.
Det kan være en utfordring å finne steder som serverer alkohol. Det er jo ikke så rart, med tanke på at Marokko er et muslimsk land. Alle restaurantene nedenfor serverer alkohol, og jeg vil anbefale deg å prøve de lokale vinene. Marokko har nemlig herlige viner!
1. Comptoir Darna ( http://comptoirmarrakech.com/en/) er et helt herlig sted. Maten er marokkansk og interiøret er som tatt ut av en filmkulisse. Magedans hver kveld, loungestemning og rike turister som drikker altfor mye dyr champagne. Men det er superstemning her og maten er nydelig. Det røykes overalt, men her er ventilasjonen tipp-topp, så det gjorde ikke noe.
img_8180

 

 

img_8182
Prøv husets pastilla – kyllingpai med kanel og melis.

 

 

img_8186
Klassiske tajineretter.

 

img_8204
Magedans på Comptoir Darna

2. Velg en koselig riad (hotell med bakgård. Riad betyr bakgård eller gårdsrom). Du vil ikke angre på å betale litt ekstra for å bo et flott sted med nydelig frokost og en hyggelig restaurant som man kan spise på en kveld. Mye av utelivet i Marrakech foregår nemlig i slike riader. Vi bodde på La sultana. Her hadde vi herlige dager med nydelig mat.

img_8209
En herlig frokost med frisk frukt, juice, nøtter, eggeretter og nybakt brød.

 

img_8212
Frukt og nøtter

 

img_8210
Brød og kaker

 

img_8213
Marokkanske pannekaker. Perfekt med smør og honning på.

 

img_8214
Eggetajine med tørket kjøtt. Eriks favoritt.

3. Grand Café de la Poste (www.grandcafedelaposte.com/)
I den franske bydelen (utenfor bymuren til Medinaen) finner du en moderne verden.
Her serveres klassisk bistromat, og det smaker helt vidundelig. Et fabelaktig lunsjsted.

img_8241
Koselig stemning på Grand Cafe de la poste, som er et gammelt, ombygd posthus.
img_8243
Hyggelig lokale.

 

img_8234
Fisk og grønnsaker dampet i folie.

 

img_8235
Perfekt stekt roastbeef servert med potetmos.

 

img_8238
Den beste creme caramel jeg noen gang har smakt.

 

img_8240
Sort og nydelig kaffe med småkaker.

 

4. Kechmara ( http://kechmara.com) Kul restaurant, bar og takterrasse for kule folk. De serverer tapas, internasjonale retter, men også marokkansk mat. De er skikkelig gode på sandwicher og hamburgere (ny variant hver lørdag), og vinen er iskald! Sørg for å få deg en plass på takterrassen hvis solen er fremme og det er varmt i været.

img_8299

 

img_8300
Andconfit med sprø grønnsaker og sprøstekte potetbiter.Marokkansk rosévin. La ferme rouge er et merke jeg sterkt kan anbefale!

 

 

img_8303
Kul bardisk på taket av Kechmara.

 

img_8305
Kechmara i den franske bydelen.
5. Azar ( http://azar-marrakech.com/en)
Libanesisk loungerestaurant med libanesiske viner (best i verden, spør du meg) og meze (småretter). Du får også marokkansk og internasjonal mat og vin, men det er den libanesiske maten som virkelig er verdt å prøve. Maten smaker helt fantastisk! Azar har osgå magedans på kvelden. Det spilles loungemusikk og alt glinser i gull og fløyel. Litt dårlig ventilasjon hvis du reagerer på røyk. Alle røyker overalt i Marrakech. Det trekker ned. Det som trekker opp her er den fantastiske blomsterbelagte glassheisen som tar deg ned til toalettet en etasje ned (ja, man kan ta trappen…).
Restauranten ligger i den franske bydelen.
Azar
img_8294

 


6. 33 rue Majorelle (http://www.33ruemajorelle.com). Dette er en kul concept store med mote, interiør og café. Den faller litt utenfor listen min over restauranter med alkoholservering, men må nevnes.
Skal du til Yves Saint Laurents fargerike hage Jardin Majorelle, må du stikke innom denne kule butikken. Drikk et glass myntete i caféen etterpå, og kjøp med deg økologisk arganolje til matlaging. Det er vanskelig å få tak i god arganolje i Marrakech, så dette er stedet.

Kaféen til 33 rue Majorelle serverer ikke alkohol, men herlige smoothies, myntete og sandwicher.

 

Forrige

Gresskarsnacks med flaksalt og timian

Sprø eplesalat

Neste

Legg igjen en kommentar