Gnocchi med tomatsaus

| |

Forrige gang jeg lagde gnocchi gikk det til helvete. Ja, det må jeg faktisk bare innrømme. Denne gangen gikk det så mye bedre. Og grunnen til dette er at jeg hadde mye bedre kontroll. I stedet for å bruke egg i deigen holdt jeg meg til moste poteter, mel, salt og muskatnøtt. Det gikk så mye bedre av den enkle grunn at jeg kunne justere deigens konsistens bedre.

Gnocchi er rimelig lett å få til når du lager den på denne måten: Poteter kokes møre med skallet på, så moses de og så blander man de andre ingrediensene til man har en deig som det går an å jobbe med uten at den går i stykker. Det er vel egentlig hele oppskriften på gnocchi. Til to personer trenger du ca fire store poteter. Kok dem, som nevnt (i ikke saltet vann), skrell dem, mos dem og ha dem over i en bolle. Så sper du med Tipo 00 mel. Smak til md muskatnøtt og salt underveis. Jeg tilsatte til og med litt finrevet sitronskall. Tilsett mer mel til du har en lett deig som ikke er tørr, men som er fast nok til å forme til tynne pølser (wienerpølse-tykkelse).

Del en og en pølse i biter. Form dem til det kjente gnocchi-utseende med et gnocchi-redskap hvis du har det, eller bruk rillene på en gaffel.

Kok opp en kjele med saltet vann. Slipp gnocchiene i gryten (eller i to omganger hvis du ha veldig mange). Når gnocchiene flyer opp til overflaten er de ferdige og du kan vende dem forsiktig i tomatsaus eller brunet salviesmør (som egentlig er min favoritt).

Denne gangen lagde jeg tomatsaus og serverte gnocchi med basilikum og masse parmesan. Snakk om lykke!

Min tomatsaus (marinara-saus) får du oppskrift på her. Den skal stå lenge å putre, så lag mye av den når du først er i gang. Perfekt å fryse ned.

Min tomatsaus (marinara-saus)

Ingredienser

  • 1 løk, finhakket
  • 3 bokser italienske kvalitetstomater
  • 1 ss tomatpuré av god kvalitet
  • 2 cl rødvin eller tørr hvitvin
  • 1/3 kanelstang
  • salt, pepper og valgfritt med pepperoncini
  • 3 dl vann
  • 1 ts tørket oregano
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 dl olivenolje

Slik gjør du

1

Start med å ha olje i gryten. Tilsett løk nå gryten er varm. Senk temperaturen litt og rør i løken til den er myk. Tilsett hvitløk og tomatpuré. La dette surre på medium varme et par minutter før du helle på vin. La vinen dampe godt av på høy varme for å få bort råsmaken av alkohol. Nå kan du ha tomater og vann i gryten. Kok opp, tilsett kanelstang og oregano og senk temperaturen til medium. Sett på lokk og la stå i tre timer. Rør i gryten av og til. Smak til med salt, pepper og pepperoncini og la stå og småputre i en time eller to til. Jo mer tid, jo mer smak, mener jeg. Hvis du synes tomatsausen er for tynn, tar du av lokket og koker inn væsken litt mer. Sausen bli bedre etter en dag i kjøleskapet (etter at du har kjølt den ned på benken). Når du varmer opp sausen igjen har smakene virkelig fått satt seg.

2

Sausen er perfekt på pasta med basilikum og parmesan på toppen.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

2 kommentarer om “Gnocchi med tomatsaus”

Legg igjen en kommentar