Forfriskende myntete

img_8177
Myntete servert på takterrasen til La Sultan hotel i Marrakech.

 

Det er et herlig rituale. Å få servert en kopp deilig myntete i Marokko er ikke «fast food» akkurat. Det tar tid å tilberede den. Dette er også tradisjonelt en jobb for mannen i huset. Teen drikkes ved måltider, men også utover dagen. Det er uhøflig å avslå en kopp te hvis du blir spurt og det er svært vanlig at du får tilbud om et glass te når du besøker en butikk.
Slik lager du din egen marokkanske myntete:
1/2 liter kokende vann tilsettes 2 ss kinesisk gunpowder te. Dette er den grønne teen de bruker til denne type drikk. La den trekke i minst 15 minutter. Sukre teen etter ønske. Sil av tebladene og kok opp igjen.  Så tilsetter du en stor neve mynteblader og lar den trekke et par minutter. Nå kan du skjenke teen i glass. Teen skal helst skjenkes fra høyden (se bilde av mannen på oppslagsbildet) uten at jeg helt skjønner greia her, men det er nok noe tradisjonelt rituale, tenker jeg.
img_8296
Te får du overalt. Herlig og friskt. Her fra den franske bydelen.
img_8331
Myntete servert i små tøfler i en skobutikk. Uhøflig å takke nei, men det kan være greit å ha en tekopp å styrke seg på når man skal i gang med prutingen. PS: Havnet opp med tre par tøfler fra denne sjappa.

 

Forrige

Arganolje til matbruk

Pasta og kjøttboller

Neste

Legg igjen en kommentar