Fjellørret med mandler, selleripuré og et lite dryss lakris

 

Jeg kjøpte en hel fjellørret forleden dag som jeg filterte til to flotte middager til meg selv og Erik.

Jeg startet med å skrelle poteter og sellerirot. Tenk 1/3 sellerirot til 2/3 potet. Del i stykker. Kok i usaltet vann til bitene er møre. Hell av vannet og bland med salt, pepper, litt revet muskattnøtt og masse smør og melk. Jeg bruker en grønnsaksmølle for å få konsistensen på stappa silkemyk.

Fisken: Jeg la fiskefiletene (med skinnflaten ned) på en stekeplate med bakepapir på. Jeg helte litt god olivenolje over og drysset salt, pepper, noen anisfrø (en klype) over hver fisk. Så tok jeg en klype lakrispulver over. Høres dette rart ut? Husk at lakrispulver er krydder på lik linje med salt og pepper. Det blir ikke til godterier før det er blandet med andre ting.  Ovnen skrudde jeg opp til 120 grader. Filetene var ferdige i oven når kjøttet slapp fra skinnet. Ikke mange minuttene altså.

Lakrispulver fra rålakris får du mange steder om dagen.
Lakrispulver fra rålakris får du mange steder om dagen.

Mandler: Jeg liker spanske mandler av den flate typen, men de kan være vanskelige å kommer over. Vanlige skåldede mandler går fint. Svitsj dem i varm panne med olivenolje og smør. Salt og pepre lett og ha over en knivspiss laksrispulver. Slå av varmen og riv skallet av 1/2 sitron over og litt flatpersille.

Server ørret med potet- og selleristappe og deilige mandler over, og selvsagt litt av det gode smøret fra pannen.

L1040750

Fantastisk vinmatch!
Fantastisk vinmatch!
Forrige

Denne uken spiser du lunsjen din utendørs

Grillede sjøkreps á la Johan

Neste

Legg igjen en kommentar