Denne uken spiser du lunsjen din utendørs

L1050894

Er du i Oslo i dag og frem til og med den 20. september? Da er det på Stortorget du bør henge rundt lunsjtider. I sommer skrev jeg på bloggen om at kredittkortselskapet Diners Club hadde inngått et samarbeid med noen av de beste kokkene i Norden om å lage Street Food servert fra Food Trucks i de fire nordiske hovedstedene.

foodtruck2
Kokkene fra Ylajali er klare til å gi Oslo-folk en god matopplevelse.
foodtruck4
En titt inn i det aller helligste. Trangt om plassen og helt sikkert uvant for kokkene fra Ylajali.

Nå er det Oslos tur, etter en braksuksess i alle de andre byene. Det er ikke hvilken som helst kokk Diners Club har fått med på laget. Even Ramsvik fra Michelinstjerne-restauranten Ylajali står i bilen og lager lunsjrettene som du kan kjøpe denne uken. Men det er ikke retter fra restauranten du får servert. Det er forenklede retter med norske førsteklasses sesongråvarer som brukes. Økologiske matvarer hovedsaklig fra Korsvold gård og Brimse gård. Dette er et konsept for folket – en måte å spise kvalitetsmat på uten at det koster masse penger. En rett koster 125 kr, men betaler du med Diners-kortet ditt (hvis du har), koster en rett 100 kr. Du har valget mellom to retter:

foodtruck5
Even Ramsvik fra restaurant Ylajai.
foodtruck3
Folk strømmer til for å få smake gourmetmat i Street Food-format. Even skjærer tynne skiver champignon med et mandolinjern.

Kantareller, økologisk gryn og geitesmør fra Lofoten.

eller

Lammeribbe, ferske bønner og bergmynte.

Jeg smakte begge rettene og dette mener jeg om dem:

L1050897
Lammeribbe.

Med tanke på at dette er Street Food som skal spises på gaten, på en benk eller på gressplenen fant jeg at lammeribben var vanskelig å spise uten stødig underlag. Du er helt avhengig av kniv og gaffel. Heldigvis var bestikket av solid plast. Smaken på retten var deilig og rund. Flott i fargene.

L1050896
Risotto av gryn.

Retten med gryn og kantareller var en høydare og lett å spise med bare en gaffel. For meg var dette Street Food på den beste måten. Smakfullt, lett å spise og utrolig delikat anrettet med tynne skiver champignon på toppen.

Regler når du handler fra en Food Truck:

Først bestiller du maten og betaler. Dette er det en kø for. Så stiller du deg bakerst i neste kø for å få utlevert maten. Greit å vite:)

Så gjenstår det å se om osloborgerne er klare for å ta lunsjen ute. I Stockholm er man vant til å spise lunsj ute, og dette konseptet ble så populært at de måtte lage opp mye mer mat enn beregnet.

Jeg stakk hodet inn i vogna og spurte Even Ramsvik om han føler seg forberedt til å ta i mot horder av mennesker når de åpner vognen i dag klokken 11.30. «Blir det for heftig får vi bare stenge sjappa og gå hjem», sa han spøkefullt.

foodtruck
Even Ramsvik blir intervjuet av Diners Clubs Anders Brækken før pressen får smake maten.

 

 

Ylajali Food Truck finner du på Stortorget i Oslo fom i dag og tom lørdag.

(Åpningstider : tirs. – fre. 11.30-14.00. Lør. 12.00-15.00)

Forrige

Lag verdens beste grønnsaksblanding selv

Fjellørret med mandler, selleripuré og et lite dryss lakris

Neste

Legg igjen en kommentar