Fattoush – libanesisk brødsalat

Jeg har spist ALT for mye i helgen så i dag blir det lett middag! En rett jeg liker å spise på en slik dag, er fattoush.  Fattoush er en herlig libanesisk salat med brødkrutonger (slik lager du brødkrutonger: Helles oppskrift) og en deilig dressing. Du kan spise den slik den er eller som tilbehør til f.eks grillet fisk eller kjøtt.
Sherrytomater, i tynne skiver
Reddiker, i tynne skiver
Agurk i tykke skiver. Du kan fjerne skall og kjerner hvis du vil.
Rød paprika. Her kan du enten grille paprikaen og fjerne skinnet eller bruke den rå og skjære den i skiver. Vil du fjerne skinnet, gjør du slik: Slik griller du paprika i ovnen
Finhakket bladpersille og mynte.
Jeg bruker ikke salat i salaten, men du kan selvsagt gjøre det hvis du vil. Jeg bruker heller persillen og mynten som «salat».
Miks alt i en bolle og legg på deilige hvitløkskrutonger.
Dressingen lager du slik:
8 ss god olivenolje blandes med 2 ss sumac. Sumac er et krydder fra midtøsten som egentlig er tørket pulver av bær. Sumac smaker lett syrlig. Får du ikke tak i sumac kan du erstatte det med sitronsaft.
Salt og pepre salaten og server med en gang dressingen er i .
img_8111
Dressing med sumac
Bilde fra Beirut da jeg besøkte den fantastiske byen i 2011. Du får stadig påminnelser om at du befinner deg i et urolig område når du går i gatene. Her ser man et utbombet hus.

 

Forrige

Hjemmelagde hvitløkskrutonger

Verdens beste sjampinjonger

Neste

Legg igjen en kommentar