Verdens beste sjampinjonger

Det finnes absolutt ingen unnskyldning for å bruke hermetiserte sjampinjonger. De smaker gamle sykkeldekk. Det finnes ferske sjampinjonger i så og si alle matbutikker i Norge og de er lette å tilberede. En måte jeg liker å tilberede dem på er å skjære dem i tynne skiver (har du en eggedeler går det unna på sekunder) og steke dem i panne med urter og hvitløk. Jeg bruker olivenolje og smør (smør for å gi dem en ekstra god smak), hvitløksfedd i tynne skiver, salt, pepper og bladpersille. Jeg lar sjampinjongskivene steke litt i smør og olje før jeg tilsetter urter og hvitløk, slik at hvitløken ikke brenner seg og urtene faller helt sammen. Helt mot slutten av steketiden presser jeg noen dråper sitron over. Det er det lille ekstra som gjør hele forskjellen.

Sjampinjongene serverer jeg som tapasrett eller som tilbehør til kjøtt eller fisk, eller i en deilig salat.

img_8130

 

Forrige

Fattoush – libanesisk brødsalat

Delikatesser på Delicatessen

Neste

Legg igjen en kommentar