Eriks fabelaktige kjøttboller

Erik kan lage kjøttboller på verdensnivå. Helt sant. Han lager medisterkaker og kjøttkaker her i huset, men den siste tiden har han begynt å ta for seg kjøttboller. Den som tror det er en enkel og kjedelig rett, tar så feil, så feil. Her snakker vi perfeksjon!

Har du lyst å lage kjøttbollene jeg skryter av? Slik gjør du:

500 g kjøttdeig av okse. Kjøp ordentlig kjøttdeig. Styr langt unna karbonadedeig. Den er alt for mager.

1 god neve brødsmuler fra lyst brød. Kun innmaten fra brødet. Riv brødet for hånd eller i en blender. La brødsmulene så ligge i melk eller kremfløte slik at det dekker smulene (Maks 1 dl). La brødet trekke til seg væsken.

1 stort egg kakkes i kjøttdeigen sammen med brødsmulene.

Tilsett 1/2 ts revet muskattnøtt, et par gode klyper flaksalt + grovkvernet sort pepper.

Erik tilsetter også urter. Bruk oregano, timian eller rosmarin. Ca 2 ss ferdig hakket urter. bruker du tørkede urter trenger du 1-2 ts.

Bland alt skikkelig med hendene og stek en test-bolle for å se om du har krydret nok.

Har du det, steker du resten av bollene som er på størrelse med ping-pong-baller. Stek i smør og nøytral olje til de er brune på alle sider. Ikke fyll pannen med for mange boller av gangen. La dem få plass og varme. Etterstek kjøttbollene i ovnen på 125 grader i 10-15 minutter for å holde dem varme.

Server med potetmos og en salat. Yummi!

DSCF4539

 

Forrige

Siciliansk fiskerett

De beste potetene

Neste

2 kommentarer om “Eriks fabelaktige kjøttboller”

  1. Kjære Helle Øder Valebrokk,
    Jeg tok med min elskede og kone på overraskelsestur til Venezia ifm vår 10 års bryllupdag. Det ble en strålende vellykket tur; ikke minst takket være dine gode anbefalinger på bloggen her. Vi var på 4 av de stedene du anbefaler – helt topp på forskjellige måter alle sammen. Sammen med steder vi fant frem til selv, og hadde fått anbefalt forøvrig ble det en tur vi alltid vil minnes med stor glede – det hadde ikke blitt det samme uten din gode veiledning Tusen hjertelig takk!
    Christen Wikborg

    Svar

Legg igjen en kommentar