potet tilbehør

De beste potetene

januar 11, 2016

DSCF1511

La potetene spille hovedrollen i et måltid for en gang skyld. Det skal så lite til å lage noe litt ekstra godt, og disse fondant-aktige potetene er stjerna i hvilken som helst rett.

Du starter med å finne noen faste poteter som ikke er melete og som ikke koker lett ut. Mandelpotet kan du med andre ord droppe å bruke.

Jeg liker å gjøre litt ekstra ut av potetene og bruker et utstikkerjern og lager fine og like sylyndere, men det er helt opp til deg.

Finn en tykkbunnet kjele og smelt en svær klum smør i gryten. Beregn 50 gram til en gryte som tar 20 potetsylyndere eller like stykker. Så legger du potetene i, gjerne stående hvis du har en form på de. Stek så i smøret til du har en fast skorpe i bunnen på potetene. Tilsett et par fedd hvitløk og en rosmarinkvast. Så heller du kyllingkraft over slik at du dekker potetene og så legger du på lokk og trekker potetene på medium-lav varme til de er møre.

Kraften fra potetene kan du koke inn til en god saus ved å tilsette et par teskjeer ripsgelé.

DSCF1502

Disse potetene kan jeg anbefale til en deilige viltretten med hjortebiff, sukkererter, stekte kantareller og lynsyltede agurker.

Kanskje liker du disse også

Ingen Kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: